Melomanii pietreni sunt așteptați, în această seară, 6 iulie, de la ora 19:00, la Teatrul Tineretului, la seara rezervată tinerilor muzicieni nemţeni, unde soprana Alexandra Tărniceru va fi acompaniată la pian de conf. univ. dr. Verona Maier.

Începând cu ora 21:00, doritorii vor putea asista la un concert în aer liber, pe platoul Curții Domnești, seara de miercuri fiind dedicată muzicii de promenadă interpretată de „Romanian Brass Orchestra”.

Cea de-a 43-a ediţie a Festivalului Internaţional Vacanţe Muzicale la Piatra Neamţ continuă până duminică, 10 iulie, inclusiv, regalul muzical fiind organizat anual de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

Joi, tot de la 19:00, la TT, va fi Seara instituţiilor de învăţământ superior muzical, unde vor concerta cei de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj. Două ore mai târziu, Curtea Domnească va fi animată de ritmurile etno-rock ale formației „Nightlosers”.

Vineri, 8 iulie, de la ora 19:00, la Teatrul Tineretului, va fi Seara cursurilor de măiestrie – cursanţii claselor de vioară (prof. Galina Buinovschi) şi ai claselor de oboi (prof. Dorin Gliga), iar de la ora 21:00, pe platoul Curţii Domneşti, va fi Seara muzicii flamenco – Trio Zamfirescu şi Adrian Nour.

A doua zi, la Muzeul de Artă, de la ora 12:00, va avea loc lansarea albumului de artă semnat de Mircea Răsvan Ciacâru, iar duminică, în ultima zi a celei de-a 43-a ediții a Vacanțelor Muzicale, de la ora 21:00, pe platoul Curții Domnești, va urca Orchestra simfonică Bucureşti, seara fiind dedicată muzicii de operă. (Andreea AMARIEI; FOTO: Centrul pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare)

Articolul precedentPERCHEZIŢII Circuit fiscal fictiv cu „iţe” în Iaşi şi Vaslui
Articolul următorAzi la EURO 2016: PORTUGALIA – ŢARA GALILOR (22:00)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.