0:00

PDL „trăznit” de declaraţiile lui Iohannis, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Declarația lui Klaus Iohannis, de zilele trecute, de la Congresul PNL, care anunța că noua formațiune rezultată în urma fuziunii PNL-PDL se va numi… PNL, a stârnit reacții dure ale liderilor PDL, în frunte cu Vasile Blaga, Cătălin Predoiu sau Sulfina Barbu. Practic, noul președinte PNL, ales în urmă cu câteva zile, a dat de înțeles că PDL, în urma fuziunii, se va topi. În PNL. Declarația președintelui PNL a stârnit antipatii printre pedeliști.

Președintele PDL Târgu-Neamț, Aurel Aciocârlănoae, ne-a declarat că afirmația noului lider al PNL, a căzut ca un trăznet și e de părere că acesta s-a grăbit. „Dl. Iohannis cred că s-a grăbit prin această afirmație. Trebuia să aștepte întâlnirea Delegației Permanente a celor două partide. Oricum, afirmația dânsului a venit ca un trăznet. Noi, cei din teritoriu, așteptăm deciziile luate de la nivel central, dar nu cred că PDL se va topi în PNL. M-am bucurat de această fuziune, dar acum, după declarația lui Johannis, nu mai sunt așa bucuros”, ne-a declarat șeful PDL Târgu-Neamț.

Și Maria Vrânceanu, vicepreședintele PDL Târgu-Neamț, consideră declarațiile liderului PNL inoportune: „Reacțiile liderilor PDL de la București, de altfel prompte, spun totul despre intenția noastră. Nici mie nu mi-ar plăcea ca PDL să se topească în PNL. Democratic și logic ar fi ca acel D din PDL, să apară în numele noii formațiuni. Consider că dacă e vorba de o fuziune, în mod normal ar trebui să se păstreze câte ceva de la ambele partide”. (C.T. STURZU)

PDL „trăznit” de declaraţiile lui Iohannis, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Alexandru Drăgan: „Şi-au cam luat-o în cap”

Anunțul făcut de Klaus Iohannis, în legătură cu păstrarea numelui partidului istoric pentru construcția politică de dreapta ce ar trebui să rezulte din fuziunea PNL-PDL, stârnește comentarii tăioase la Piatra Neamț. Alexandru Drăgan, președintele interimar al PDL Neamț, vechi combatant politic de pe linia Partidului Democrat, nu vrea să audă de această idee și îi atacă fără menajamente pe liberali. „Eu cred că și-au cam luat-o în cap. Cum să decidă, să anunțe așa-ceva fără să fim consultați? Dacă vor să mergem în PNL, cred că au mult de așteptat”, a declarat Drăgan, în cursul zilei de ieri. (Z.C.H.)

Articolul precedentEuroparlamentare la comune Poienari, Războieni, Rediu
Articolul următorMaeștri de gimnastică de la “Petru Rareș”