0:00

Evaluarea Națională: Faza contestatarilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Peste 450 de contestații au fost depuse vineri, 27 iunie, la unitățile școlare din Neamț, de către candidații nemulțumiți de rezultatele Evaluării Naționale. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar, cele mai multe nemulțumiri s-au îndreptat spre notele de la Limba și literatura Română, unde mai mult de 300 de absolvenți așteaptă o mărire. La Matematică, în schimb, s-au înregistrat puțin peste 100 de „plângeri”. Rezultatele finale vor fi afișate la fiecare școală, mâine, 1 iulie. Înainte de contestații, procentul de promovare, în Neamț, era de 66%. Județul Neamț se situa pe locul 27 pe ţară.

Înscrierile în înăţământul liceal se vor face în perioada 4-9 iulie, când absolvenţii clasei a VIII-a vor completa în fişele de înscriere opţiunile pentru unitatea de învăţământ în care doresc să-şi continue studiile. Aceste informaţii vor fi introduse în baza naţională de date şi vor fi verificate, pentru ca, pe 15 iulie, să aibă loc prima etapă a repartizării computerizate. Între 17 şi 25 iulie, candidaţii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost admişi, conform repartizării.

A doua etapă a admiterii la liceu debutează pe 16 iulie, pentru ca pe 24 iulie să aibă loc efectiv distribuirea computerizată a candidaţilor. Admiterea în învăţământul liceal se face pe baza mediei aritmetice dintre media celor 4 ani de gimnaziu, cu o pondere de 25% din total, şi media obţinută la Evaluarea Naţională, cu o pondere de 75% din total. Menţionăm că, potrivit legislaţiei în vigoare, se pot înscrie în învăţământul liceal şi elevii care au obţinut medii sub 5 la Evaluarea Naţională. (M.T.)

Articolul precedentEuroparlamentare la comune Poienari, Războieni, Rediu
Articolul următorMaeștri de gimnastică de la “Petru Rareș”