braconaj 1ACTUALIZARE: Bărbatul cercetat pentru braconaj a fost prezentat instanţei astăzi, 27 octombrie, după ce procurorul de caz şi-a însuşit propunerea poliţiştilor de a-l aresta preventiv.

Judecătoria Piatra-Neamţ l-a lăsat, însă, în libertate, dar l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, stabilindu-i mai multe interdicţii, inclusiv obligarea de a nu părăsi ţara şi de a nu deţine sau folosi arme de niciun fel. (C. MIRCEA)

ŞTIRE INIŢIALĂ: Bărbatul, de 34 de ani, din Tarcău, la locuinţa căruia s-a făcut percheziţie în ziua de 23 octombrie, a fost reţinut, în această seară (26 octombrie), pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului materiilor explozive și trafic de produse ori substanțe toxice.

braconaj 2Reamintim faptul că, în data de 23.10.2015, polițiștii au efectuat o perchiziție domiciliară la locuința bărbatului, în urma căreia au fost găsite o armă de vânătoare deținută ilegal, mai multe cartușe de vânătoarea cu alice și cu glonț, peste 50 kg de carne susceptibilă a proveni din vânatul animalelor sălbatice, elemente de muniție și ustensile de confecționat în mod artizanal cartușe de vânătoare, 3 capcane și 2 lațuri, un dispozitiv de ochire de tip laser cu sistem de prindere pe armă, substanțe toxice(mercur, stricnină), precum și trofee și blănuri de animale sălbatice”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

braconaj 3Extinderea cercetărilor i-a adus două acuzaţii în plus patronului de firmă de construcţii din Tarcău, pentru că, între timp, s-a dovedit că substanţele pe care le deţinea erau stricnină şi mercur, şi peste toate avea şi material exploziv pentru confecţionat cartuşe.

Cel mai probabil în cursul zilei de mâine (27 octombrie) suspectul va fi dus în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă ancheta, pentru a stabili întreaga activitate infracţională a bărbatului. (C. MIRCEA)

Articolul precedentDEFINITIVAT 2016: Calendarul oficial publicat de Ministerul Educaţiei
Articolul următorCurtea de Justiţie a Uniunii Europene: ANAF nu mai poate furniza informaţii CNAS, fără a anunţa persoanele vizate!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.