bani 02Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) solicită autorităţilor publice din România să nu mai prelucreze şi să mai transmită date cu caracter personal, fără a-i informa, în prealabil, pe cei vizaţi. CJUE s-a pronunţat în acest sens la începutul lunii octombrie, potrivit www.luju.ro.

La baza hotărârii a stat o solicitare prealabilă transmisă de Curtea de Apel Cluj, într-un dosar în care 60 de avocaţi din Baroul Cluj au reclamat că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) le-a transmis la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) datele privind veniturile declarate, fără a-i informa.  În baza informaţiilor primite de la ANAF, CNAS le-a solicitat avocaţilor plata restanţelor contribuţiilor la sistemul de asigurări de sănătate.

“Curtea observă că prelucrarea de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a datelor transmise de administraţia fiscală presupunea informarea persoanelor vizate în legătură cu scopurile acestei prelucrări, precum şi cu categoriile de date vizate. În speţă, casa de asigurări de sănătate nu a furnizat aceste informaţii. Curtea concluzionează că dreptul Uniunii Europene se opune transmiterii şi prelucrării de date personale între două autorităţi ale administraţiei publice a unui stat membru fără ca persoanele vizate să fi fost informate în prealabil despre această transmitere sau despre această prelucrare”, se precizează în decizia CJUE. (ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE Patronul cercetat pentru braconaj sub control judiciar
Articolul următorPeste 100 de autospeciale pentru intervenţie pe timp de iarnă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.