isu autospeciale 01Peste 100 de autospeciale şi ambulanţe au fost achiziţionate în cadrul proiectului “Îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență în condiții de iarnă”, derulat în cele 6 judeţe din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, se menţionează într-un comunicat de presă al Prefecturii Neamţ.

Luni, 26 octombrie, la sediul ISU “Petrodava” Neamț a avut loc conferința de finalizare a proiectului. Acesta a fundamentat asocierea, în anul 2007, a celor 6 consilii judeţene din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, și a vizat o serie de invesții destinate îmbunătățirii calității sistemului de intervenții în situații de urgență.

În total, s-au achiziționat 134 de autospeciale și ambulanțe: 16 autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate mărită; 26 autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate medie; 6 autospeciale de descarcerare grea; 3 autospeciale de tip CBRN; 16 autospeciale complexe de intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgență; 24 de ambulanțe de prim ajutor (B); 6 ambulanȚe de reanimare (C); un punct mobil de comandă și Control; 6 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime (42-45 m); 24 autofreze multifuncționale de zăpadă; 6 vehicule cu șenile/roți de tip UTV.

isu autospeciale 02Județului Neamț i-au fost alocate: 3 autofreze, două autospeciale pentru descarcerare, 6 autospeciale de stins incendii echipate cu accesorii de prim-ajutor și descarcerare, o autoscară modernă cu nacelă, 4 ambulanțe, două autospeciale cu funcții multiple și o autoșenilată împreună cu un vehicul pentru transportarea acesteia. Aceste utilaje au însumat un procent de 15% din valoarea totală. Valoare totală a proiectului a fost de 112,65 milioane lei (25 milioane EUR) – alocarea regională inițială: 16,25 milioane EUR și cea mai mare rată de absorbție la nivel național.

“Impactul acestui proiect asupra județului nostru va duce la optimizarea timpilor de reacție în cazul intervențiilor de urgență cât și ale celor specifice sezonului de iarna, respectiv efectuarea operațiunilor de deszăpezire în flux continuu, obținând timpi mai buni și condiții de trafic mai sigure”, a declarat prefectul Vlad Angheluţă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCurtea de Justiţie a Uniunii Europene: ANAF nu mai poate furniza informaţii CNAS, fără a anunţa persoanele vizate!
Articolul următorLIGA I Viitorul – FC Botoşani 3 – 1 (1 – 0) REZULTATE COMPLETE CLASAMENT
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.