0:00

Până la ancheta de la Școala ”Carmen Sylva”, rețelele de socializare s-au umplut cu reacții, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce cazul de la Școala Gimnazială din Horia a ajuns pe mai multe canale media,detalii, aici , o parte dintre profesori și părinți au început să reacționeze pe Facebook. Tabăra celor care, după toate „semnalmentele” sunt dascăli, tind să ia apărarea profesoarei care face obiectul unei anchete interne, ce va avea loc luni, 14 martie. Pe de altă parte, uniii părinți descurajează categoric comportamentul cadrului didactic ce se aude în înregistrările audio. Redăm aici o parte dintre aceste păreri:

Enache Bogdan Gabriel Este o modă inregistratul profesorilor la clasă. Propun și inregistratul părinților la locul de munca! În ceea ce mă privește, mă supără când intră în școală un părinte și nu salută, când își laudă odrasla, chiar dacă rezultatele la învățătură și disciplină sunt contrar acestor laude, mă supără că copiii acestor părinți nemulțumiți, frustrați și mereu recalcitranți nu au cei șapte ani de acasă și sunt lăsați de izbeliște pe mâna hazardului. Sufăr când văd oameni care nu au nici măcar respect pentru sine. Vin murdari, puși pe scandal și deseori în stare de ebrietate. Nu mai vorbesc de cei care vor să impună anumite reguli în școală, aceeași școală în care au absolvit cu greu cele opt clase… No comment! Cine ne apără pe noi, dascălii, de astfel de părinți?Și dascălul trebuie lăsat să-și facă meseria, să-și chibzuiască bine deciziile, să se poată sfătui cu semeni din branșă și să fie judecat de oameni competenți, egalii sau superiorii lui. Cine aruncă cu piatra e poftit să facă patru ani de facultate/masterat, să învețe, să-și ia definitivatul, gradele didactice sau doctoratul, să dea examene, apoi putem sta de vorbă de la egal la egal. Cu respect!

Cujba Floarea Propun sa se inregistreze parintii acasa! Sa vezi atunci minunatii! Stiu ce spun. Le-ar conveni?

Roset Gheorghe Este o modă în afara legii! Părinții copilului respectiv au făcut-o tendențios, și ilegal, obligându-l la o infracțiune, deci pot răspunde penal! Sigur, nu aprob comportamentul dnei în cele 20 de secunde care redau niște țipete, dar … ,,SECŢIUNEA 9: Dreptul la securitate al personalului didactic

Art. 272
(1)Cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul desfăşurării activităţii didactice de nicio autoritate şcolară sau publică.
(2)Prin excepţie de la prevederile alin. (1), nu se consideră perturbare a cadrelor didactice în timpul desfăşurării activităţii didactice intervenţia autorităţilor şcolare şi/sau publice în situaţiile în care sănătatea fizică sau psihică a elevilor ori a personalului este pusă în pericol în orice mod, conform constatării personalului de conducere, respectiv în timpul exerciţiilor de alarmare pentru situaţii de urgenţă.
(3)Înregistrarea prin orice procedee a activităţii didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce.
(4)Multiplicarea, sub orice formă, a înregistrărilor activităţii didactice de către elevi sau de către alte persoane este permisă numai cu acordul cadrului didactic respectiv.
(5)Înregistrarea prin orice procedee a activităţilor desfăşurate în spaţiile şcolare este permisă numai cu acordul personalului de conducere, cu excepţia celor de la alin. (3).

Areta Ildiko Gorbanescu Totoliciu ar trebui sa ii putem da in judecata pe toti cei ce inregistreaza fara voia noastra. Cate mizerii aud urechile noastre , daca le-am intregistra am fi numai in procese, poate asa ne-am umple si noi de bani

Elena Bulai Oare ce varsta are doammna invatatoare? Nu cumva ar fi trebuit sa iasa la pensie? De ce nu se tine cont de uzura noastra fizica, psihica, morala, atunci cand se stabileste varsta pensionarii? Invatatorii sunt in activitate de la 18- 19 ani iar pana la 60- 62 de ani, cat stress, cata uzura s-au adunat? Multi dintre noi, cei mai in varsta, care am fost educati si am educat copii si in epoca dinainte, suntem pusi acum in situatia de a lucra cu copii si cu parinti crescuti si educati intr-un alt sistem diferit din multe puncte de vedere. Inca un aspect: Cati copii o fi avand in clasa doamna invatatoare? Nu cumva mai multi decat prevede legea? Ar trebui analizate toate aspectele inainte de a se hotari cine-i vinovat sau cata vinovatie exista. Stiu ca noua, profesorilor, ni se cere sa ne pastram calmul in orice imprejurare. Este ideal sa se intample asta dar, din pacate, varsta, alte probleme, stressul zilnic, presiunea din toate partile, isi spun cuvantul. Un parinte isi pierde calmul cu unul sau 2 copii personali, pe care trebuie sa-i supravegheze, iar un c.d trebuie sa si-l pastreze cu 30-35 pe care trebuie sa-i supravegheze, sa- i asculte, sa le predea, sa le explice, sa-i faca sa inteleaga.

Mirela Rodica Radu Imi pare rau, dar nu are nici o scuza!

Bella Ana Ar trebui revizuita varsta de pensionare pentru caderele didactice din invatamantul preuniversitar.

Potrivit inspectorului școlar general, prof. Viorel Stan, Comisia de etică și disciplină din cadrul școlii, care va ancheta cele sesizate, va înainta concluziile către ISJ Neamț. „Inspectoratul Școlar nu poate lua act decât de decizia școlii. Noi nu putem da nicio sancțiune în cazul în care s-ar demonstra că acuzele aduse profesoarei sunt adevărate. Profesoara este angajata școlii și, în consecință, școala este cea care decide”, a precizat inspectorul Stan. La cele susținute de inspectorul stan stau mărturie detaliile de aici. Pe de altă parte, misiunea școlii cu privire la ancheta ce se va derula în zilele următoare este un destul de dificilă. Dacă profesora își susține ideea, care deja este vehiculată în presă, aceea că nu ea apare pe înregistrări, atunci părinților revoltați nu le rămâne decât să se „războiască” în instanță. Școala, pe de altă parte, nu poate concedia cadrul didactic doar pe niște presupuneri. Mai ales că, așa cum a declarat directoarea Mnteanu, ceilalți părinți ai celor 20 de copii (din cei 21) nu au sesizat niciodată vreo abatere cu privire la comportamentul profesoarei. (Marian TEODOROF)

 

Articolul precedentCriza apei, în conferință de presă: Sistemul funcționează, dar lucrarea are pierderi de 350mc/zi, pe o soluție a lui Ioan Păcală
Articolul următorArsene îi ia apărarea Emiliei Arcan și aruncă pisica apei în Primărie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Ca parinte nu pot sa nu reactionez la ceea ce aud si vad .Este incredibil cum este sustinuta acea femeie ,sincer nu o pot numi cadru didactic.Probabil este produsul vreunei scoli postliceale particulare gen 3 in 1.Cunoastem cu totii ca a existat un moment in istoria invatamantului romanesc care a creat astfel de cadre didactice.

  2. Educatia incepe acasa. Apoi dascalii preiau ce au facut parintii.Impreuna parinti,dascal,elev,trebuie sa duca la bun sfarsit educatia si pregatirea.Cand unul sare impotriva celuilalt cade tot.Principiul dominoului este cel care castiga.Este un esec total.Succes.

Comentariile sunt închise.