0:00

Criza apei, în conferință de presă: Sistemul funcționează, dar lucrarea are pierderi de 350mc/zi, pe o soluție a lui Ioan Păcală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce, într-o mare proporție s-a reușit realimentarea clienților cu apă, directorul Ionuț Cătălin Dughir a organizat o conferință de presă, duminică, 13 martie, la sediul companiei.

Principalele probleme discutate au fost, cum era și firesc, situația alimentării cu apă, starea conductei în zona avariată și stabilirea responsabilităților în cadrul companiei, pentru soluția tehnică greșită aplicată.

În privința alimentării cu apă, ”sistemul s-a stabilizat, asigurându-se apă la toți consumatorii”, a asigura Dughir asistența. Asta, în condițiile în care ” soluția adoptată de către responsabilul de lucrări nu a fost cea mai bună”, în acest moment existând pierderi la locul avariei de peste 350 mc/zi.

Directorul general de la Apa Serv a ținut să repete ce a spus deja în emisiunea ”Concluziile Mesagerului” de sâmbătă: ” probabilitatea unor astfel de avarii este foarte mare, având în vedere vechimea conductei, care lucru care nu poate fi pus pe seama Apa Serv, atât timp cât ne chinuim de patru ani de zile să facem o investiție pe un proiect major și, din cauza autorităților locale, nu am putut să executăm acel troson, care acum ne face mari probleme. Sunt patru ani în care, din cauza suprapunerii celor două proiecte ( înlocuirea trosonului și asfaltarea și supralărgirea străzii) nu s-a putut face nimic, deși, la un moment dat, se vorbea la CJ să preia această corecție, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Interesant este că persoane care erau atunci pe posturi, chiar de vicepreședinte al CJ, acum vin și dau cu pumnul în masă, să li se dea soluții pentru rezolvarea situației, în condițiile în care atunci când se putea rezolva totul pe bani europeni, nu au mișcat nici un deget, mulțumindu-se să apară în presă pentru a-și imbunătăți imaginea.”

În privința funcționării sistemului, Dughir spune că ” populația nu trebuie să-și facă provizii de apă, sau să sperie luând ca bune zvonuri de tot felul.” El a asigurat populația că în momentul în care se va trece la remedierea avariei, aceasta va fi anunțată din timp, pentru a se putea aproviziona, iar lucrarea, care va necesita probabil 24 de ore, va începe noaptea, pentru ca rezervoarele să poată asigura apă pentru cel puțin primele ore ale dimineții.

În privința responsabilitiilor din cadrul companiei, față de soluția tehnică adoptată, directorul general a arătat că aceasta este apanajul coordonatorului de zone operaționale, adică fostul director Ioan Păcală, actualmente cu funcția de consilier județean în afara serviciului. FUNCȚIE INVENTATĂ, ȘI CU ACORDUL DIRECTORULUI CĂTĂLIN DUGHIR, TOCMAI PENTRU A NU INTRA, DIRECT, ÎN INCOMPATIBILITATE ȘI CONFLICT DE INTERESE. ” Nu mi se pare normal să ceri demisia CA-ului și a directorului general, în condițiile în care ai un specialist care răspunde de lucrări. dacă ar fi așa, nu ar mai trebui să existe alți directori, ci doar directorul general care să răspundă de toate. Mai mult, domnul Păcală este susținut de conducerea Consiliului Județean și umblă zvonul că aceștia vor să-l impună pe funcția de președinte al noului Consiliu de Administrație. Vom face o comisie care să analizeze ce a făcut dl. Păcală și, să nu uităm, acesta mai are și două accidente de muncă la personalul care este în subordinea lui, care sunt în cercetare la procuratură și a primit deja o sancțiune pentru că a fost acuzat de ITM că nu a făcut un control intern, ierarhic. Au apărut chiar și suspiciuni pe unele rețele de socializare cum că ar fi vorba despre un sabotaj intern, în condițiile în care nu a fost adotată soluția domnului Ailenei, mergându-se pe soluția domnului Păcală, a manșoanelor de metal, acre acum crează acele pierderi.

M.B.

 

 

Articolul precedentPrins fără permis fiindcă n-a plătit benzina
Articolul următorPână la ancheta de la Școala ”Carmen Sylva”, rețelele de socializare s-au umplut cu reacții
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

5 COMENTARII

  1. Atata lipsa de raspundere mai rar! D-le Dughir dumneatale esti director general sau un papitoi!Pana acum ca psd-ist nu suflai,acum cand esti pnl ai grai! Mai ramanea sa spui ca matale vroiai sa faci altfel dar dl Pacala nu te-a lasat si pace,mai sa va luati la bataie!MARE NESIMTIRE.Ai salar un vagon de bani-sa nu te scot din domeniu- si asa iti motivezi incompetenta? Primul lucru facut ,trebuia sa coordonezi, ca de aia esti dir general,nu sa arunci pisica.Ai un specialist dl Ailenei,da un telefon la hiroelestrica,urbanex,socin,moldocor,intreaba cum ar remedia eisi ce trebuie facut:iti cadeau „cohones” sau matale de la inaltime a caracteristica ,a functiei si a staturii nu te poti coborii sa vorbesti cu adevaratii constructori,cei ce au focut mult blamatul socialism.RUSINE SA-TI FIE, ASAZISULE DIRECTOR GENERAL !

    • tovarășul ca toți tovarășii de altfel ne vând pe doi galbeni numai să rămână la butoane pentru ei și interesele lor, așa a făcut din totdeauna tovarașul ăsta de la apa, datorită lui și acoliților lui plătim prețul apei și al canalizării mai mare decât in multe localități din țară și nu numai.

  2. Omule, esti jalnic. Asta faceti dupa atatea zile fara apa, va puneti poalele-n cap? Ce treaba au acele accidente de munca cu avaria. Pana acum n-ai stiut de ele? Vorbesti de sabotaj intern!! Nu sunteti cu toata tigla pe casa, fratilor!!

  3. stati linistiti, nimeni nu patesc nimic, basca au sa primeasca si o prema consistenta, ca vorba lor au gestionat griza in timp util si el ca un director de vagon sa spalat pe mainii cu whisky, iar Pacala ramane sa pacaleasca in continuare populatia.

Comentariile sunt închise.