0:00

La Școala Gimnazială „Carmen Sylva” din Horia (Neamț), luni, 14 martie, va începe o anchetă internă, după ce părinții unei eleve, din clasa I, au reclamat că învățătoarea se comportă urât cu elevii.

Anchetă la o școală din Neamț: înregistrări audio incredibile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAvem o fetiță la clasa I, la școala Carmen Sylva din Horia, județ Neamț. De mult ori, ea ne-a spus că doamna țipă, jignește și face crize de nervi în fața copiilor. Am vorbit, anul trecut, cu doamna învățătoare și cu doamna directoare și ne-a făcut două plângeri la Poliție. Am contactat inspectorul de judet și nu a venit la întâlnirea pe care el a fixat-o. Am pus un dispozitiv de înregistrare și am auzit ce se întâmplă… Acestea sunt câteva exemple cu ce suportă copiii zilnic”, se arată într-un mesaj, ajuns pe adresa redacției, de la cei care susțin că sunt părinții elevei înscrisă la școala din Horia.

Anchetă la o școală din Neamț: înregistrări audio incredibile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin înregistrările audio atașate mesajului, se poate lesne deduce că un cadru didactic se adresează unor elevi așa cum niciun dascăl n-ar trebui s-o facă vreodată. Pentru a înțelege de unde a pornit revolta părinților, am încercat să aflăm un punct de vedere de la prof. Ramona Munteanu, directoarea școlii. „Părinții mi-au expus situația ieri, 10 martie, și mi-au spus că i-au dat fetei un reportofon pentru a înregistra. Acest lucru este interzis în școli, însă am vrut să intrăm în posesia înregistrărilor, pentru a afla dacă cele susținute de ei sunt sau nu adevărate. Mi-au spus că nu au nimic personal cu doamna învățătoare, însă vor să schimbe sistemul de învățământ. Cu toate acestea, o familie a unui elev din aceeași clasă ne-a spus că nu împărtășește atitudinea părinților care au făcut reclamație. E vorba de 21 de copii. Doar părinții unuia sunt nemulțumiți de activitatea doamnei învățătoare. Noi am vorbit și cu domnul inspector general și luni, 14 martie, vom face o anchetă internă”, a precizat directoarea Munteanu.

Anchetă la o școală din Neamț: înregistrări audio incredibile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInspectorul școlar general al ISJ Neamț, prof. Viorel Stan, a spus că situația este cunoscută. Părinții s-au adresat direct inspectorului. „Am fost sunat de mama fetei. Parcă era vorba de profesoara Verde (Ana Verde, așa cum apare pe site-ul școlii – n.red.). Este adevărat că am stabilit o întâlnire, dar nu am mai putut ajunge, pentru că a intervenit altceva. Am abordat-o și pe doamna director, am și înregistrările audio pe e-mail. Nu am apucat să le ascult, însă le voi asculta. Am înțeles că a trimis înregistrările pe la mai multe publicații. Luni, va fi declanșată o anchetă. Rămâne de văzut la ce concluzii se va ajunge”, a precizat inspectorul Stan.

Prof. Ana Verde nu a putut fi contactată telefonic, în momentul redactării articolului, deoarece, potrivit directoarei Munteanu, acesta terminase orele de curs.

(Marian TEODOROF)

Articolul precedentTraian Băsescu vine la Dacia Panoramic și lansează candidații Mișcării Populare
Articolul următor9 luni de închisoare pentru că au aruncat cu pietre într-o discotecă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

6 COMENTARII

 1. Atât de mult îl preocupa pe dl Stan învățământul nemțean, încât nici măcar nu a ascultat înregistrările! F frumos! Noroc cu presă asta, sper să atingă să audă Inspectorul general răcnetele învățătoarei de pe posturile tv naționale. Poate se trezește! Și poate se mai trezesc și părinții care sunt de acord cu metodele cadrului didactic , precum și directoarea școlii. Pentru ca uitați asa cresc din copii adulții dezaxați mental de maine!

 2. Domnul Stan nu aude decat chemarile partidului, nu face altceva decat sa slujeasca PSD-ului. Nu a auzit niciodata strigatele disperate ale parintilor ai caror copii sunt brutalizati de catre unii profesori, dar nici strigatele cadrelor didactice umilite pana la extrema de catre directorii numiti pe aceste functii de catre dumnealui. Si uite asa, invatamantul nemtean o ia vertiginos la vale….

 3. Dupa parerea mea, inregistrarea este prelucrata.Adica ,unele parti sunt sterse,lasand falsa impresia ca tot ce spune d-na invatatoare este impotriva vocatiei d-nei si a principiilor scolii romanesti.
  La reinregistrare ,unele pasaje sunt date la maxim pentru a da impresia ca, invatatoarea racneste peste 120db intensitate sonora.
  Am uitat cu totii de uzura psihica.De ce crede cineva ca munca cu elevii,parintii,si chiar cu sistemul nu lasa urme asupra celui care a muncit cel putin 30 de ani…
  In sistemul militar oamenii se trec in rezerva-se pensioneaza inainte de a se intampla ceva iremediabil.

  • Poate ca aveti dreptate…..eu sunt cadru didactic la clase de gimnaziu, cu acea uzura psihica….si totusi…..ceea ce a facut aceasta doamna nu e un lucru demn de un dascal….de o persoana ce formeaza caractere. Inainte de a fi cadru didactic sunt si mama. Daca invatatoarea mi-ar teroriza copilul asa….nu stiu zau cum as proceda. Nu este posibil ca in acest secol sa mai facem educatie cu „parul” ….

 4. Sa stiti ca nu am vrut sa ajungem la nivel asta. Din 2014 (de cand fetita mea a fost la clasa pregatitoara) am tras mai multe semnale. Am vorbit cu fosta directoare si am avut o plangere la politie, dupa ce am vorbit cu doamna invatatoare am mai avut inca o plangere la politie. Am facut o scrisoare oficiala la inspectorat si nu am avut un raspuns… Ce sa facem daca toata lumea este oarba si surda ?
  Am pus un dispozitiv de inregistrare timp de doua luni de zile ca sa verficam spusele copilului si am auzit ce sa intampla… Aproape in fiecare zi a fost asa cu un zgomot imposibil, cu tipete si jigniri…
  Ce este mai trist este ca in loc sa protejeze copiii in primul rand, corpul educational sa protejeaza impreuna…

 5. Doamna draga, va intelegem frustrarea si aveti dreptate. La noi trebuie schimbat sistemul….nu un cadru didactic. El este cel ce functioneaza cel mai prost in Romania. De la inspectori ce slujesc partidelor, directori numiti de niste primari ( unii semianalfabeti) , continuand cu cadre didactice ce nu prea au a face unii cu aceasta vocatie…

Comentariile sunt închise.