0:00

Pacienții bolnavi de cancer care nu au asigurare vor beneficia de servicii medicale gratuite, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPersoanele care sunt diagnosticate cu cancer, dar nu sunt asigurate, vor beneficia de servicii medicale gratuite cu începere de la 1 iulie. Concret, aceștia vor avea toate drepturile unei persoane asigurate, chiar dacă în actele oficiale figurează ca nefiind asigurați în sistemul public de sănătate. Măsura a fost anunțată de președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Persoanele neasigurate, începând cu 1 iulie, vor avea acces la servicii de prevenție, diagnostic și tratament în cadrul Planului Național de Cancer, plată care va veni de la bugetul de stat. Se va deconta de la bugetul de stat în funcție de câți oameni se vor prezenta și la câți oameni se vor depista cazuri de cancer. Practic, acești pacienți neasigurați vor beneficia și de investigații”, a anunțat medicul Valeria Herdea.

Măsura are drept scop principal accesul acestei categorii de pacienți la serviciile de prevenție prin care se afecțiunile pot fi depistate precoce, ulterior la cele de diagnostic și tratament. După intrarea în vigoare a acestei măsuri, 1 iulie, un pacient neasigurat asupra căruia planează suspiciunea că ar putea fi bolnav de cancer, va fi trimis de medicul de familie către un specialist oncolog pentru diagnostic și tratament.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a punctat că accesul gratuit la servicii medicale pentru neasigurați va fi disponibil doar pentru Planul Național de Cancer.

(G.S.)

Articolul precedentSchimbare de prefect la Neamț: a plecat Adrian Niță și a venit Adrian Bourceanu
Articolul următorNeamț. Incendiu de la un scurtcircuit electric
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.