reclama autocenter

Medicii care postează pe site-urile comerciale anunțuri de vânzare ale cabinetelor pe care le dețin au ajuns să vândă aparatura din cabinete la pachet cu listele de pacienți. Vânzarea praxisului medical (listele cu numele și datele pacienților, n.r.) este legală doar în anumite condiții, conform cu ordinul emis de Ministerul Sănătății.

Astfel, „încetarea activității unui medic de familie care practică independent într-un cabinet poate avea loc prin pensionare, deces sau schimbarea domiciliului. Doar medicii confirmați în medicina de familie pot prelua activitatea unui praxis”.

Listele cu pacienți pot fi preluate fie prin vânzare, fie prin schimb, donație, comodat, uzufruct și prin aportul de capital social.

Legea nu precizează, însă, dacă medicii care intenționează să scoată la vânzare cabinetele cu tot cu dotările aferente și cu registrele de pacienți pe care-i au în evidență sunt obligați să le spună și acestora despre faptul că datele lor personale ajung să fie publice, la fel cum nici nu îi scutește pe pacienți de obligația de a rămâne timp de o jumătate de an pe lista noului medic de familie. (Z.C.H.)

Articolul precedentGarda de Mediu face în sfârșit publice organigrama și salarizările!
Articolul următorPrimăria întreabă de terase