Unele baruri din Piatra Neamț se extind după cum vor, fără să fie „trase de manșete”, și fără să fie „deranjate” de vreo „entitate” locală autorizată și îndreptățită să aplice legea. În cazul unui bar, din buricul târgului, despre care ziarul „Ceahlăul”, marcă înregistrată  a scris, și despre care angajații de la Primăria Piatra Neamț au spus cu subiect și predicat că nu există autorizație pentru mesele și scaunele scoase pe trotuar, situația nu s-a schimbat. E tot acolo, tot cu același design, pudrat cu ceva zăpadă pe deasupra.

„Noi am vorbit la Poliția Locală, dar, după cum bine știți conducerea s-a schimbat și va trebui să reluăm discuția”, a spus Vlad Tudor, purtătorul de cuvânt al primăriei. Șeful Poliției Locale ne-a spus că este nou pe funcție și încă nu a discutat pe această temă cu cei de la primărie. „Îmi spune adjunctul că nici el nu știe despre ce este vorba”, a spus Eugen Pancu, șeful Poliției Locale Piatra Neamț.

Acesta a precizat că se vor face verificări. Alte baruri, care par să respecte același tipar, se găsesc pe strada 22 decembrie, vis-à-vis de Școala Nr. 3. În unul se vinde cafea, în altul, „di tăti”. Pe meniul așezat mintenaș pe trotuar scrie ceva de iepuri, fazani și zacuscă… Cel puțin despre cafenea purtătorul de cuvânt al primăriei ne-a asigurat că există autorizație pentru terasă. (M.T.)

 

Articolul precedentPacienți „vânduți” pe site-urile comerciale
Articolul următorNe scrie Vasile Ouatu