Organigrama de la spital îl trezește pe Dan Vasile Constantin, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Unul dintre cele mai dezbătute proiecte din ședința de la Consiliul Județean a fost cel privind aprobarea organigramei și a statului de funcții al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Hotărârea trebuia, de fapt, să ia notă de înființarea unei secții de îngrijiri paliative în cadrul unității sanitare din Piatra și de aprobarea unui număr de posturi pentru această secție, care, în prealabil, primise deja avizul Ministerului Sănătății. Simplă formalitate, deci. În același context, trebuia schimbate și statul de funcții și organigrama spitalului.
Obiecțiile pe marginea proiectului de hotărâre au apărut imediat din partea lui Dan Vasile Constantin, președintele Consiliului de Administrație al SJU Neamț și un veșnic opozant al managerului Ioan Lazăr. ”Vreau să fac o precizare. Ar fi trebuit ca acest proiect să fie retras, pentru că nu am discutat serios pe marginea lui. În raportul de specialitate nu este trecută modificarea organigramei și nici schimbarea statului de funcții. Nu înțeleg nici cum vine treaba cu salarizarea. Noi, cei din Consiliul de Administrație al spitalului, suntem tratați cu indiferență. Managerul ar fi trebuit să ne ceară avizul pentru modificarea organigramei. De fiecare dată când ne întâlnim nu sunt chemate și cele două sindicate să-și spună părerea. Cer colegilor să nu voteze acest proiect de hotărâre”, a spus Dan Vasile Constantin.
Răspunsul nu a întârziat să apară din partea secretarului județului, Daniela Soroceanu: ”Cele două structuri, organigrama și statul de funcții, sunt avizate de Ministerul Sănătății și e de competența Consiliului Județean, la propunerea managerului, să aprobe schema de personal. Conform legii, nu Consiliul de Administrație al Spitalului hotărăște organigrama”.
Și președintele Culiță Tărâță a intervenit: ”Este vorba de o structură de îngrijiri paliative, ordonată de minister. Nu este moftul cuiva sau al lui Tărâță personal. E în folosul cetățenilor, nu putem să trecem peste așa ceva și nu e treaba consiliului de administrație să aprobe. Eu apelez la conștiința dumneavoastră. Este absolut necesar să votăm așa ceva, ne bate Dumnezeu…”.
La final, proiectul a fost adoptat doar cu majoritate simplă, 15 voturi pentru.
Dan Vasile Constantin, supărat că proiectul a trecut, a promis că va veni cu dovezi cum că la Spitalul Județean continuă să se fure din banul public: ”Jaful și furăciunea continuă la spital, managerul fură și voi veni cu documente”.
În fața acestor afirmații, Culiță Tărâță i-a recomandat să facă sesizare sub semnătură proprie și să vină cu documentele, dacă le are. Supărarea consilierului pesedist poate fi explicată și la nivel politic: Dan Constantin și Ionel Arsene doresc la spital un manager care să răspundă la comenzile lor. Cea mai dorită mișcare ar fi Emilia Arcan, care să plece din funcția de vicepreședinte și să lase locul lui… Dan Vasile Constantin.
”Dacă ceea ce-mi spuneți a afirmat Dan Constantin cu adevărat și există înregistrare la Consiliul Județean, va trebui să aducă probe, documente, altfel îl voi da în judecată. Eu mă lupt cu probleme reale, moștenite în acest spital, și nu am timp de jocurile politice ale lui Dan Constantin”, a declarat dr. Ioan Lazăr.

Irina CĂLIN

Organigrama de la spital îl trezește pe Dan Vasile Constantin, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentAbonamentele școlare, metodă de spoliere legală
Articolul următorBistrița, la un pas de poluare

1 COMENTARIU

  1. Am râs cu lacrimi.

    Pesedeul nu se dezmeticise cu absenţa d-nei Mititelu de lângă dl. Dan Constantin ( în CJ vreau să spun).

    Au luat o lecţie de la d-na Soroceanu… s-o ţină minte.

Comments are closed.