reclama autocenter

Potrivit unei mai vechi propuneri avansate de Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”, în cursul acestui an, în cartierul Dărmăneşti din Piatra-Neamţ s-ar putea realiza o extindere cu circa 130 mp a actualei Filiale nr. 1 a Bibliotecii Judeţene, din parterul blocului A2, de pe Aleea Ulmilor – aflăm de la directorul instituţiei Constantin Bostan.

„Practic, de îndată ce noua investiţie ar însemna mai mult chiar şi decât triplarea actualului spaţiu (extrem de redus şi nefuncţional), iar Biblioteca Judeţeană a pregătit deja o creştere şi o diversificare a colecţiilor filialei cu circa 10.000 volume, precum şi dotarea cu 10 noi calculatoare de ultimă generaţie, donate de Fundaţia „Bill şi Melinda Gates” (SUA) pentru acces gratuit Internet, putem vorbi practic de o nouă bibliotecă!”.

 Acordurile, avizările şi proiectul construcţiei au fost obţinute în ultimii doi ani, iar nerăbdarea publicul este cu atât mai mare, cu cât – în aşteptarea realizării acestei extinderi – biblioteca din Dărmăneşti se află la cea de a doua iarnă în care (după reabilitarea şi debranşarea blocului A2) funcţionează fără racord termic. Şi totuşi, în cei nici 40 mp actuali, în 2012 au fost înscrise şi servite aproape 1000 de persoane, de toate vârstele, care au efectuat peste 11.000 de vizite şi au împrumutat peste 21.000 de volume.

Fireşte, de îndată ce şi preşedintele Consiliului Judeţean este foarte interesat de finalizarea acestui proiect, totul depinde acum mai ales de consistenţa bugetului ce urmează să fie repartizat judeţului Neamţ.

Articolul precedentMîine, la Galeriile “Lascăr Vorel”: Vernisaj Gheorghe Vadana
Articolul următorPoetul Nicolae Boghian, la 67 de ani