maternitate

Ieri, au fost semnate documentele de recepție a Maternității SJU Neamț, în prezența reprezentanților CJ Neamț, a SJU, a DSP și a firmei care s-a ocupat de lucrările de reabilitare a noii locații. La semnarea actelor de recepție au ajuns și reprezentanții Ministerului Sănătății și Băncii Mondiale, dar mai târziu decât ora anunțată.

”Mă bucur să mă aflu la recepția lucrărilor la Secția de Maternitate, «Reabilitarea Secțiilor de Obstretică și Neonatologie din cadrul SJU Neamț». Investiția totală a fost de 2,4 milioane de euro. Aș fi dorit mai mult, dar asta este situația și o luăm ca atare. Este îmbucurător faptul că, astăzi, Maternitatea din Piatra Neamț funcționează în condiții noi, radical schimbată față de ceea ce a fost înainte. Sper ca în cadrul acestei secții să se nască mulți copii sănătoși și sperăm ca prin condițiile pe care Guvernul și noi încercăm să le oferim, să stimulăm creșterea natalității”, a declarat Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț.

Beneficiază direct de noile condiții pacientele din Neamț și cadrele medicale care își desfășoară activitatea pe secțiile de la etajul proaspăt renovat. Chiar dacă la Maternitatea nouă reprezentanții spun că ar mai fi nevoie de anumite dotări, aceștia recunosc că lucrările efectuate sunt unele care îmbunătățesc semnificativ actul medical și confortul pacientelor.

”Noi suntem mulțumiți de lucrări. Că mai sunt câteva neajunsuri, legate de funcționalitate, care așa au fost în proiect, în sensul existenței unui spațiu mai mare în anumite incinte, dar nu sunt lucruri care să ne împiedice să ne desfășurăm activitatea. Ne-am adaptat și ne-am repliat pe ceea ce ni s-a oferit pentru că a fost un proiect care s-a respectat cap-coadă. Celelalte aspecte legate de modul în care funcționăm noi, sunt benefice și ce este cel mai important, sunt și pe placul pacientelor. Toate pacientele care au venit în secție, după ce am deschis, au fost foarte mulțumite de condițiile de confort și locație”, a declarat dr. Georgeta Vintea, șefa secției de Obstretică-Ginecologie a SJU Neamț.

De la semnarea actelor nu au lipsit nici reprezentanții firmei Victor Construct, care au spus că noile condiții se ridică la standardele clinicilor private din Europa, Maternitatea din Piatra Neamț fiind „una de top”.

Lucrările au demarat în luna decembrie 2011, iar în 21 august 2013 pacientele de la Maternitate au fost mutate la etajul în care s-au făcut renovări de 4,6 milioane de euro. Aproximativ 2,4 milioane de euro au venit prin Banca Mondială, diferența fiind suportată de Guvernul României.

Marian TEODOROF