Cel puțin 10 autospeciale noi sunt așteptate la Serviciul de Ambulanță Neamț, pentru a le înlocui pe cele 20-30 care abia mai pot fi reparate. Achiziția noilor autospeciale care să rezolve măcar parțial problema uzurii a jumătate din parcul auto, pentru Neamț, mai durează.

“Știu că s-au semnat contractele de finanțare, achiziția se face la nivel național. Deocamdată, nu avem nici o informație legat de numărul de ambulanțe care ne vor fi repartizate și când. Am solicitat măcar 10 autospeciale noi, din care măcar 2-3 de tip C. În ultima perioadă au fost reparate autospecialele și sunt funcționale, avem efectivele necesare în teren și răspundem solicitărilor”, a declarat Luminița Rozoschi, asistenta șefă a Serviciului de Ambulanță Neamț.

Situația era la limită acum o lună, când 20 de autospeciale au trebuit scoase din circuit și duse de urgență la reparat, iar acum alte 10 sunt în service. Pacienții trebuie să mai aibă un pic de răbdare, totuși. Ieri, 24 octombrie, s-au semnat 7 contracte de finanțare pentru cumpărarea a 1.300 de autospeciale, în toată țara. Urmează restul de proceduri până când noile autospeciale vor poposi în curtea SAJ Neamț.(C.I.)