Ziua armatei a fost sărbătorită la Piatra Neamț, tradițional, cu alocuțiuni și mesaje din partea autorităților, în cadrul unei ceremonii speciale, desfășurată în Piața Ștefan cel Mare, urmate de o scurtă defilare a soldaților din cadrul Batalionului 634 Infanterie ”Petrodava” din Piatra Neamț.

Prefectul de Neamț, Daniela Soroceanu, a transmis doar mesajul premierului Viorica Dăncilă.

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a avut propriul său mesaj: ”Mă adresez cu respect, dumneavoastră, acelora care și-au pus viața în periocol pentru a apăra țara. E zi de sărbătoare pentru dumneavoastră, toți cei care purtați uniforma armatei române. Sunteți sărbătoriții zilei. Iar noi, ceilalți, celebrăm instituția care ne apără granițele și care ne onorează, în angajamentele țării noastre în teatrele de operațiuni externe. Sunt onorat să mă aflu și anul acesta în mijlocul armatei române, al celor ce veghează la siguranța românilor și ne apără țara, alături de ce cei ce au cel mai aproape de suflet simbolurile naționale”.

Și primarul Dragoș Chitic a avut mesaj personal: ”Doamnelor și domnilor, stimați pietreni, ziua de 25 octombrie ne oferă, în fiecare an, prilejul să ne ducem cu gândul la ostașii români care s-au jertfit pentru apărarea și independența țării. Armata română este unul dintre cele mai importante repere și permiteți-mi să vă felicit pentru acest lucru. Armata română se bucură de un grad ridicat de încredere a populației și sunt convins că, prin activitatea pe care o vor desfășura în continuare, își vor menține această încredere. Apreciez în mod deosebit faptul că Ziua Armatei sărbătorită în an Centenar a însemnat un amplu program de manifestări, care s-au bucurat de vizibilitate și o participare numeroasă din partea publicului… La mulți ani armatei române! La mulți ani, România!”. (I.Ș.)

FOTO

Articolul precedentO gravidă victimă în incendiul de la Zănești
Articolul următorNoile ambulanţe încă sunt așteptate la SAJ Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.