0:00

Nini și hoții, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Nini Săpunaru, fruntaş de seamă al PNL, bun organizator şi orator după cum scrie în CV-ul personal, este un cunoscut exponent al grupului politic fără frontiere de partid de la Vrancea, grup dominat de baronul Marian Oprişan (PSD). Lui Săpunaru i se spune „Vameşul” de pe vremea când (1997-1999) a fost şef al Direcţiei Generale a Vămilor sub preşedinţia lui Emil Constantinescu şi guvernarea CDR. La Durău, ca susţinător al rigorilor din viitorul Cod silvic, a ţinut să semnaleze diferenţa între hoţul care intră în curtea omului şi pădurarul hoţ. Cel din urmă, fără un Cod silvic modernizat, după cum accentua „Vameşul”, ar rămâne cu o sancţiune administrativă pentru nerespectarea regimului silvic. De fapt nu rămân, indiferent de „modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008 – Codul silvic”, căci legea penală e una pentru toți.

Nini și hoții, ZCH NEWS - sursa ta de informații

17 miliarde euro, inundaţiile şi Hidroelectrica

Lucia Varga a pomenit la întâlnirea cu presa o sumă de 17 miliarde euro de care ar beneficia România pentru apărarea împotriva inundaţiilor până în 2035, punând accentul pe un efort anual coerent, declarat şi garantat de 400 milioane euro până în 2020. 200 milioane ar veni prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, 65 de la Departamentul de specialitate, iar 135 de la Apele Române. Contribuţia ultimei structuri îngroapă pentru multă vreme dezbaterea despre prețul umflat plătit de Hidroelectrica pentru apa uzinată și deversată.

Resursa de umor

Odată încheiată partea oficială a întâlnirii de la Durău, destui participanţi au abandonat pe masă Preraportul comisiei asupra proiectului de lege. Are dată de înregistrare în ianuarie a.c. şi adună 153 pagini. Cu anexa de definiţii ajunge la 161. Preraportul  propriu-zis conţine nu mai puţin de 164 de puncte, iar simpla lectură a unor definiţii, din cele 55, aduce aminte de sursele de inspirație de odinioară ale Grupului Divertis. Un exemplu este Regimul codrului: modul general de gospodărire a unei păduri, bazat pe regenerarea din sămânță.

Articolul precedentFacilități pentru persoanele cu credite restructurate
Articolul următorCutremur cu complicații la Spitalul Județean