0:00

Cutremur cu complicații la Spitalul Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Forfotă mare, ieri dimineață, în curtea Spitalului Județean Neamț. Două autospeciale de pompieri, un echipaj SMURD, polițiști și zeci de oameni nedumeriți, care se-ntrebau ce s-a întâmplat. În fapt, a fost vorba despre o simulare a unui cutremur, urmat de un incendiu izbucnit la etajul I al clădirii vechi a unității medicale.

Exercițiul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț și, așa cum a precizat colonelul Ioan Nițică, șeful ISU Neamț, „face parte din planul de acțiuni menite să testeze atât capacitatea de intervenție a personalului aflat în subordinea instituției, cât și gradul de pregătire a cadrelor medicale în asemenea situații”.

Din „scenariu” nu au lipsit nici victimele, care au fost preluate de echipajul SMURD, fiindu-le acordate îngrijirile medicale, iar pacienții rămași captivi în incendiu au fost coborâți în curtea spitalului cu ajutorul unei autospeciale de pompieri dotată cu scară. În cele din urmă, totul s-a terminat cu bine, „incendiul” a fost localizat și stins și nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești.

Cutremur cu complicații la Spitalul Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Exercițiul făcut de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost un succes. Scopul lui a fost acela de a pregăti pe toată lumea, în eventualitatea în care un asemenea eveniment s-ar produce cu adevărat. Sperăm, totuși, să nu ne confruntăm cu o asemenea situație”, a punctat managerul Spitalului Județean de Urgență Neamț, dr. Ioan Lazăr. (A. SÎRBU)

Articolul precedentNini și hoții
Articolul următorFiscul Neamț și goana după valorificare