finante-neamt

Autoturisme, clădiri și o macara sunt produsele scoase pe „taraba” Fiscului până la jumătatea lunii februarie. Ele fac parte din categoriile de bunuri mobile și imobile scoase la vânzare de Fisc, pentru a mai recupera măcar o parte din debitele datornicilor. De această dată, “incriminate” sunt trei societăți din Neamț:

  1. SC NORD EST CONSULTING SRL
  2. CONSUMCOOP Alexandru cel Bun
  3. SC ORBIX GRUP SRL

Să le luăm pe rând. SC NORD EST CONSULTING SRL are două bunuri scoase la licitație de Fisc: este vorba despre o autoutilitară VOLKSWAGEN 70XOD, an fabricaţie 1994, capacitate cilindrică 1896cm3, motorină, număr locuri 3, evaluată de specialiști la 17.682 de lei fără TVA și o remorcă specială THRUN EICKER 600, an fabricaţie 1979, masa încărcată maximă admisă 1500 kg, al cărei preț de pornire la licitație a fost stabilit la 6.406 lei fără TVA. Pentru aceste două bunuri, licitația va avea loc pe data de 10 februarie la ora 14.

O zi mai târziu, mai exact pe data de 11 februarie 2014 la ora 13, urmează să fie valorificate și bunurile societății debitoare CONSUMCOOP Alexandru cel Bun. De această dată, scoasă la vânzare de către Fisc va fi o clădire cu destinația spațiu comercial, în suprafață construită de 216,32 mp, situată în sat Oanțu, comuna Pângărați. Prețul acestui imobil a fost evaluat la 75.460 lei fără TVA.

În ceea ce privește societatea SC ORBIX GRUP SRL, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț încearcă să-și recupereze sumele restante prin vânzarea a 3 autoturisme ale acestei firme. Este vorba despre: un autoturism marca Skoda Octavia 1,6 benzină; an fabricație 2006, evaluat la 18.239 lei fără TVA, un autoturism marca Ford Mondeo 1.9 diesel; an fabricație 2000 scos la licitație la 9.551 lei fără TVA și nu în ultimul rând un autoturism marca Renault Kangoo 1.9 diesel; an fabricație 2002 al cărui preț a fost evaluat la 16.819 lei.

Cei care vor să participe la una dintre aceste licitații trebuie să știe că sunt invitați să se prezinte la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice până în ziua lucrătoare precedent termenului licitației și să dețină: ofera de cumpărare, dovada că au plătit taxa de participare ce reprezintă 10 % din prețul de pornire a licitației, copie după actul de identitate și nu în cele din urmă dovada cum că nu au obligații fiscale restante.

Ioana HAGI-STAN

Articolul precedentCutremur cu complicații la Spitalul Județean
Articolul următorO carte tulburătoare: “Monahii ortodoxe purtătoare de lumină în întunericul comunist”