Magistrații din cadrul Tribunalului Neamț s-au pronunțat într-un dosar cu acuze de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Gheorghiță Purice de 29 de ani, din Borlești, a fost găsit vinovat și a fost condamnat la 4 ani de închisoare. La această sancțiune s-a mai adăugat un rest de pedeapsă rămas neexecutat din altă condamnare, de 1.106 zile, astfel că tânărul are de executat cam 7 ani de închisoare.

Prin aceeași sentință, judecătorii au dispus confiscarea arsenalului pe care tânărul l-a scos la vânzare în urmă cu câțiva ani. “Confiscă de la inculpat: pistol mitralieră calibru 5,45 mm cu inscripţia 646 pe portînchizătorul cu pistonul de gaze, 28 cartuşe cu glonţ calibru 5,45 mm şi 4 încărcătoare goale pentru pistolul mitralieră, depuse la IPJ Neamţ“, conform Tribunalului Neamț.

“Negustor“ de arme condamnat la închisoare în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGheorghiță Purice, ce este arestat în această cauză de la data de 26 mai 2021, a fost obligat la plata sumei de 7.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia instanței de fond nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Tânărul a fost anchetat și trimis în judecată de procurorii DIICOT, după ce a făcut rost de un mic arsenal pe care, din precauție, l-a îngropat pe un teren viran în Cluj. La început de august 2020 a vrut să vândă marfa ilicită cu 1.500 de lei. Atunci au intrat anchetatorii pe fir. Mai multe detalii puteți citi AICI. (G.S.)

Articolul precedentContoarele inteligente devin obligatorii pentru cei rămaşi pe încălzire centralizată
Articolul următorImpact între un TIR și un autoturism, accident cu două victime
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.