Gheorghiță Purice, un ”personaj” din Borlești, care la 28 de ani ai săi a fost deja condamnat pentru crimă (și-a ucis cumnatul pe când avea 16 ani și a primit doar 4 ani de închisoare fiindcă era minor) a recidivat într-un mod neașteptat. Astăzi, 27 mai, el a fost arestat din nou, de această dată sub acuzația de nerespectarea regimului armelor și munițiilor în formă continuată. Pe scurt, el a făcut rost de un pistol mitralieră AK 54, calibru 5,45, de 63 de cartușe și de o grenadă ofensivă imediat după ce s-a liberat din penitenciar, în anul 2012. A transportat tot ”arsenalul” din București, în Cluj Napoca și a îngropat arma, muniția, două încărcătoare și grenada pe un teren din cartierul Baciu.

La începutul lunii august 2020 s-a gândit să-și vândă  ”comoara” cu 1.500 de euro, scop în care a fost la București și a negociat cu un potențial cumpărător. Două săptămâni mai târziu a plecat de acasă (satul Ruseni) la Cluj Napoca și, timp de două nopți a săpat în zona în care a îngropat arma, dar nu a găsit-o. Ghinionul lui a fost că, în luna aprilie 2021, cineva s-a apucat de făcut lucrări de construcții în perimetrul din cartierul Baciu și a descoperit arma și muniția. DIICOT a intrat pe fir și a ajuns la Gheorghiță Purice, pe care l-a prezentat astăzi, cu succes, Tribunalului Neamț.

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ, şi în consecinţă: În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 27.05.2021 şi până la data de 25.06.2021 inclusiv, a inculpatului P.C., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin.1 si 5 Cod penal, cu aplicarea art. 41 Cod penal și nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor în formă continuată, prevăzută de art. 342 alin.1 si 5 Cod penal, cu aplicarea art. 41 Cod penal și art. 35 Cod penal (2 acte materiale), totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal”, a decis instanța.

C.M.

Articolul precedentAccident grav la Petru Vodă, un șofer a fost rănit
Articolul următorCOD PORTOCALIU în 4 dintre judeţele Regiunii Nord-Est până diseară la ora 21; COD GALBEN până sâmbătă dimineaţă