corn si lapte

Dat fiind că procedura de achiziție și distribuție a produselor din programul ”Cornuleț cu lapte” a fost demarată în ultima zi a lunii iulie și că ofertele se vor deschide abia pe 10 septembrie, CJ Neamț va avea în clar numele câștigătorilor abia pe la începutul lui noiembrie, după ce trec toate etapele legale în acest proces. Ca să nu rămână copiii fără corn și lapte, oficialii de la județ vor merge pe varianta unei negocieri directe pentru a găsi distribuitorii pentru primele 35 de zile ale noului an școlar.

”Având în vedere că finalizarea procedurii pentru achiziționarea produselor lactate și de panificație pentru elevii din învățământul primar și gimnazial, precum și pentru copiii preșcolari, depășește data începerii anului școlar, respectiv 15 septembrie, pentru a acorda totuși produsele respective se va demara procedura de achiziție prin negociere fără publicare, conform prevederilor legale. Avem în vedere perioada 15 septembrie – 31 octombrie, ceea ce, conform structurii anului școlar stabilită de Ministerul Educației, înseamnă 35 de zile de școlarizare”, a precizat vicepreședintele Emilia Arcan.

Potrivit calculelor CJ Neamț, pentru a acoperi cele 9 trasee de distribuție din județ, în capitolul bugetar corespunzător există un disponibil de aproape 3,3 milioane de lei aferent perioadei rămase până la sfârșitul anului 2014. În cele 35 de zile aflate în discuție, se vor distribui 1.894.690 de pachete ”Lactate” și tot atâtea pachete ”Panificație”, costurile fiind de 1.237.232,57 lei în cazul lăpticului și 549.460,10 lei în cazul cornulețului. Costuri la care se adaugă TVA.

Limita valorii zilnice a produselor din programul guvernamental a fost stabilită la 1,17 lei (TVA inclus) pentru fiecare copil, cost alcătuit din 0,36 lei produsul de panificație și 0,81 lei produsul lactat, costuri care includ cheltuielile de transport, distribuție și depozitare a acestora, după caz.

Cei de la CJ Neamț estimează că, în noul an școlar, 54.134 copii vor primi pachețelul guvernamental, din care 9.693 sunt preșcolari, 23.425 sunt elevi de clase I-IV, iar 21.016 sunt elevi de gimnaziu. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentAcuş începe şcoala!
Articolul următorBancul sau blatul cu Compania Naţională de Investiţii