Două persoane au încercat să-și ia viața săptămâna aceasta.
O tânără de 23 de ani, din comuna Rediu, a ajuns la Urgențe în urma ingerării a 30 de pastile de paracetamol însoțite de un litru de bere.
Al doilea caz, un bărbat de 47 de ani, din Piatra Neamț, a decis de asemenea, să-și pună capăt zilelor cu tablete de Rivotril, în urma unei discuții aprinse cu soția. Rivotril este un medicament care se dă în urma unei prescripții medicale, pentru epilepsie.
„Unii încearcă să se sinucidă în scop demonstrativ pentru a atrage atenția asupra lor. Cum este cazul tinerei de 23 de ani, a cărei manieră de așa-zisă sinucidere conduce la ideea că a vrut doar să atragă atenția asupra unor probleme, a unor frustrări psihologice. A vrut să arate anturajului, familiei care n-o înțelege, iubitului care a părăsit-o, că ea este într-o suferință. De obicei, aceste tentative sunt în afara oricărui pericol, pot primi ajutor cu spălături gastrice și mai apoi, consiliere psihologică. Dar există sinuciderile ca și simptom sever al unor boli psihice foarte grave. Depresivii au ideații de suicid și spre sfârșitul episodului pot să-și pună ideația în practică, să treacă la pasaj suicidal. Depresivii adevărați, fiind inhibați, nu se pot mobiliza pentru a-și pune în practică ideația suicidară. Ideația suicidară este dorința de a muri. Este incapacitatea pacientului să ducă greutatea zilei care i se așează în față. Atunci trec la act suicidar, sunt așa numitele suiciduri în coada depresiei”, a declarat dr. Rodica Stan, șefa secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț. (Oana IOSUB-TOMA)