pietricica turism

stefan primarelACTUALIZARE: După consultarea cu primarul desemnat, Dragoș Chitic, prefectul Ioan Vlad Angheluță a declarat că „în ședința de Consiliu Local al municipiului Piatra Neamț de pe 31 martie, oricum programată, se va lua act de demisia primarului Gheorghe Ștefan. Procesul verbal întocmit de secretarul orașului urmează să fie înaintat Instituției Prefectului. Miercuri, 1 aprilie, voi emite ordinul de vacantare a funcției și voi transmite Ministerului Administrației și Internelor”. În pasul următor, decizia se mută la Guvern unde se va hotărî dacă se organizează sau nu alegeri anticipate. Potrivit legii, se pot organiza întrucât, până la următoarea campanie, este mai mult de un an de zile.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Gheorghe Ștefan a demisionat din funcția de primar al municipiului Piatra Neamț, cererea ajungând vineri dimineaţă la primărie. Primarul desemnat al municipiului, Dragoș Chitic, a confirmat că au fost recepţionate hârtiile oficiale în acest sens, ele având valabilitate începând cu data de 27 martie 2015. Din acest moment, urmează ca legislativul local să ia act de această decizie a lui Gheorghe Ştefan şi, în consultare cu Prefectura, să se decidă următorii paşi de urmat.

La începutul săptămânii, Gheorghe Ştefan, fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș au fost trimiși în judecată de DNA pentru trafic de influență în dosarul Microsoft. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis ulterior propunerea procurorilor DNA de menținere a arestului preventiv în cazul lui Gheorghe Ștefan și a arestului la domiciliu în cazul celorlalți trei inculpați în dosar, decizia nefiind definitivă.

Gheorghe Ştefan este acuzat că, în anul 2009, perioadă în care exercita funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț și vicepreședinte al PDL, partid aflat la guvernare, în baza unei înțelegeri prealabile cu Dorin Cocoș, “a pretins și primit de la cele două persoane denunțătoare suma de 3.996.360 euro pentru a-și exercita influența asupra inculpatului Gabriel Sandu, în scopul de a asigura firmelor susținute de denunțători adjudecarea contractului de licențiere Microsoft din anul 2009”. (ZCH NEWS)

Cele mai recente detalii: https://zch.ro/breaking-news-gheorghe-stefan-trimis-in-judecata-in-dosarul-microsoft/

https://zch.ro/microsoft-face-pui-stefan-ramane-la-arest/