racealaSăptămâna trecută, potrivit datelor furnizate de Compartimentul Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică s-au înregistrat, în județul Neamț, 2.052 de viroze respiratorii, iar 259 de persoane s-au internat în spital din acest motiv. Tot săptămâna trecută 29 de nemțeni au făcut gripă, iar 15 dintre aceștia au fost internați în urma complicațiilor apărute. Nici pneumoniile nu au lăsat oamenii „să respire”, astfel 882 de persoane s-au tratat pentru această afecțiune, iar 130 au fost sub supravegherea medicului în cadrul spitalului, fiind internați.

Se pare că, potrivit șefului secției Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Neamț, dr. Valentin Goga, traversăm al doilea val de viroze respiratorii din acest an și, speră dânsul, și ultima. Prima a fost la sfârșitul lui ianuarie, începutul lunii februarie.

„Acum sunt în descreștere cazurile de gripă. În martie a fost a doua «cocoașă», ca să-i spunem așa. Intrăm în primăvară și este o perioadă destul de periculoasă, din cauza fluctuațiilor de temperatură. Se ajunge la internare în cazul persoanelor care au sistemul imunitar slăbit și mai au alte afecțiuni. În cazul diabeticilor, celor cu probleme cardiace, renale sau oncologice este necesară o supraveghere în cadrul spitalului pentru că o viroză respiratorie sau o gripă pot da complicații pulmonare, bronhopneumonii, de cele mai multe ori pe fondul acestor boli”, a declarat dr. Goga. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentŞTIRE ACTUALIZATĂ: ŞTEFAN A DEMISIONAT! VOM AVEA ALEGERI?
Articolul următorBOTOŞANI: Contrabanda cu ţigări, tot mai înfloritoare!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.