pietricica turism

Stefan la DNA toamnaDupă mai bine de 6 ore, timp în care au cântărit rechizitoriul procurorilor DNA şi cererile lor vizavi de cei 4 inculpaţi din dosarul Microsoft, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis să menţină toate măsurile preventive solicitate de anchetatori. Asta înseamnă că Gheorghe Ştefan rămâne în Arestul Poliţiei Capitalei, iar ceilalţi trei (Gabriel Sandu, Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru) sunt, în continuare, arestaţi la domiciliu. În plus, au sechestru pe conturi şi pe imobilele aflate în proprietatea lor, până la concurenţa sumei care este considerată prejudiciu pentru fiecare. În cazul lui Gheorghe Ştefan, procurorii susţin că este vorba despre 4 milioane de euro.

Cei 4 au fost trimişi în judecată luni, 23 martie, doar pentru acuzaţia de trafic de influenţă. Celelalte infracţiuni pentru care au fost anchetaţi s-au „mutat” în alte dosare. Primul despre care se face vorbire în rechizitoriu este unul de spălare de bani, în care a început urmărirea penală şi împotriva Elenei Udrea.

Şedinţa de judecată de marţi 24 martie, poate fi considerată una cu valoare de semnal. Dacă magistraţii au decis să-l menţină în arest pe Gheorghe Ştefan, deşi teoretic pe durata procesului el n-ar mai fi putut influenţa în niciun fel probatoriul din dosar, înseamnă că „puii” din Microsoft vin repede din urmă. Iar un alt argument al DNA a fost ca „inculpatul să fie împiedicat să săvârşească alte infracţiuni”. (C. MIRCEA)