reclama autocenter

A treia zi de Paşti, sala de festivităţi din Răuceşti a devenit, pentru câteva ore, neîncăpătoare, primăria şi Consiliul local organizând aici o manifestare literar-artistică de calitate. Pretextul a fost lansarea cărţii de proză scurtă „Urme de paşi”, semnată de Ioan Obreja.

Autorul, aflat la debut, este un om al şcolii nemţene cum rari mai găseşti prin Neamţ (peste 40 de ani la catedră), care şi-a dedicat întrega viaţă generaţiilor de elevi din comună dar, se vede după această carte apărută la Editura „Cetatea Doamnei” – şi scrisului.

Manifestarea a debutat cu Fanfara elevilor din Răuceşti (imn, cântece patrotice, dar şi de voie bună), Corul elevilor de la Liceul tehnologic din Oglinzi – solistă Gabriela Ujică din clasa a V-a a Şcolii Oglinzi.

Despre cartea lui Ioan Obreja au vorbit editorul cărţii, ing. Viorel Nicolau, şi profesorul Gheorghe Ţigău. Volumul beneficiază de un „cuvânt înainte” semnat de profesorul dr. Gheorghe Brânzei, inspector şcolar şi de o prefaţă a profesorului George Nemţeanu. Despre conţinutul cărţii aflăm de la Gheorghe Brânzei: „Cele aproape 50 de poveşti de suflet care alcătuiesc volumul de faţă sunt tot atâtea feţe ale unei lumi care… a fost, în care, ca într-o împărăţie a oglinzilor, se reflectă viaţa trăită”. De reţinut faptul că apariţia cărţii a fost sprijinită material de primarul Ilie Apostoaia.

Articolul precedentJurnalul sublocotenentului Mihai Oprea: Paştile anului 1944
Articolul următorÎncă un ilustru muzician născut la Roman: Mihail Jora, în conflict cu autorităţile comuniste

3 COMENTARII

 1. Buna Ziua,

  Felicitari d-lui profesor! Un mare OM si un mare PROFESOR de limaba si literatura romana.
  De unde pot achizitiona si eu un volum?
  Multumim!

 2. Felicitari d-lui profesor!Asi dori sa citesc si eu cartea.Locuiesc in P.Neamt si ar trebui sprijinit d-nul profesor Obreja sa organizeze lansarea cartii si la Biblioteca Judeteana.Cunosc bine comuna Raucesti si parte din cetatateni .Am lucrat la Dispensarul Raucesti anii 1971-1972 cand primar a fost d-nul Ghiba.
  Rugaminte mea este ca d-nul primar Apostoaia sa apeleze la sponsori [micii intreprinzatori din comuna] ptr. profesorul Obreja.
  Daca exista vointa se poate!
  Cu speranta ca mi-ati intelesc dorinta,multumesc anticipat d-nului primar APOSTOAIA.

Comments are closed.