Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni din Piatra Neamţ şi Cetatea Neamţ sunt promovate în cea mai recentă emisiune filatelică a Romfilatelia, se precizează într-un comunicat de presă. Moldova este cea mai recentă regiune ce completează amplul proiect de promovare a tezaurului național, desfășurat sub numele de “Descoperiți România”, dar și locul unde acum 157 de ani apărea prima emisiune de mărci poștale românești intitulată “Cap de bour”. Emisiunea de timbre “Descoperiți România, Moldova” prezintă un tărâm unic în România, unde istoria bogată, tradițiile, obiectivele turistice naturale sau arhitectonice și mai ales ospitalitatea localnicilor îmbie călătorii de pretutindeni să viziteze aceste locuri deosebite.

cucuteni muzeu“Ceramica Cucuteni și Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni se găsesc ilustrate pe timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei. Aflat în Piatra Neamț, Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni constituie în prezent un unicat la nivel național, prin tematica abordată, fiind în același timp un muzeu de istorie, dar și de artă, ce adăpostește în prezent cea mai importantă colecție de artă eneolitică din sud-estul Europei.

Cetatea Neamț și portretul domnitorul Ștefan cel Mare sunt reprezentați pe timbrul cu valoarea nominală de 3,60 lei. Numele domnitorului este strâns legat de de cel al Cetății Neamț (cunoscută în cronici și ca Cetatea Neamțului) ce face parte din categoria monumentelor medievale de valoare excepțională din România. Deși cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I, ea a fost fortificată abia în secolul al XV-lea sub domnia lui Ștefan cel Mare, făcând parte din sistemul grandios de fortificații construit în Moldova”, se menţionează în comunicatul de presă al Romfilatelia.

tg cetatea neamtTimbrul cu valoarea nominală de 4,70 lei reproduce portretul mitropolitului Dosoftei al Moldovei și imaginea Bisericii Sfântul Nicolae Domnesc, unul dintre cele mai impunătoare lăcașuri de cult din cetatea Iași.

Timbrul cu valoarea nominală de 9,10 lei este dedicat Palatului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa și domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Cele patru timbre sunt completate de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coală de 32 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 viniete și blocul de 4 timbre (în album filatelic). Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 245 de exemplare și echipat cu blocul emisiunii și plicul “prima zi”, având ștampila “prima zi” aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 245. Începând cu ziua de marți, 8 septembrie 2015, emisiunea de mărci poștale “Descoperiți România, Moldova” va putea fi achiziționată de la toate magazinele Romfilatelia din țară. (ZCH NEWS)

Articolul precedentŞi primar şi persoană fizică autorizată! ANI l-a declarat incompatibil!
Articolul următorACTUALIZARE FOTOGRAFII NOI Se întâmplă acum la Bicaz: Un simbol este demolat!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.