bicaz daramaturaÎn Bicaz, aproape de sediul primăriei, o dărăpănătură (fostul sediu economic al UFET Bicaz – n.r.) care aparține S.C. Forestar S.A. – Romanel și în care au mai funcționat, pe rând, o școală, o bibliotecă, policlinică, sediul UTC, casa de cultură ș.a., este în aceste momente demolată.

Proprietarul, așa cum ne-a precizat viceprimarul de Bicaz, Nicu Butnaru, a primit autorizație de demolare de la primărie.

De ani buni de zile, clădirea a devenit un loc de adăpost pentru oamenii străzii și după câteva incendii înfățișarea acesteia era una inestetică pentru oraș. După mai multe sesizări înaintate de reprezentanții primăriei către conducerea firmei, se pare că locul va rămâne curat.

Interesul este acela de a curăța terenul și de a-l scoate la vânzare, iar potențialii cumpărători sunt Primăria Bicaz și reprezentanții lanțului de magazine Profi. Primăria vrea să amenajeze terenul de acolo, iar cei de la Profi vor să-l facă loc pentru parcările clienților care vor veni în viitorul magazin ce se va deschide în zonă.

În primăvara acestui an, prețul zvonit ar fi fost de 50 de euro pe metru pătrat. Până acum, Primăria nu s-a apropiat de acest teren pe motiv că nu sunt bani în buget, însă nici nu și-a luat definitiv gândul de la acest teren.

„Am înțeles că cei de la Profi fac demersuri. Dacă ar fi să luăm terenul, asta ar însemna să concurăm cu cei de la Profi. Până la urmă, proprietarul are interesul de a da terenul căruia oferă mai mult”, a precizat viceprimarul Butnaru. (M. TEODOROF)

Articolul precedentMuzeul de Artă Eneolitică Cucuteni şi Cetatea Neamţ, promovate într-o emisiune filatelică
Articolul următorTrei poliţişti au trecut de proba eliminatorie pentru admiterea la INM
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.