Ca în fiecare an, examenul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii s-a dovedit o nucă tare pentru majoritatea candidaţilor. Din numărul total de înscrişi – 3.167 – doar 425 au trecut de proba eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice. Pentru posturi de judecători sau procurori la Neamţ s-au înscris 70 de persoane, însă doar 10 au reuşit să facă lucrări care să fie notate cu minimum 70 de puncte, aşa cum cere regulamentul.

admitere INMPrintre cei 10 care au trecut de prima probă se numără 3 poliţişti, inclusiv Cătălina Tanasă (despre care Mesagerul de Neamț a scris în această primăvară), care a obţinut 78 de puncte.

Cea mai mare notă din Neamţ aparţine Ameliei Băbuţă – 83 de puncte. Cât priveşte respinşii, ultimul punctaj de pe listă este de doar 17, în dreptul unei candidate care-şi dorea să devină judecător la Tribunalul Neamţ.

Conform calendarului publicat pe site-ul CSM, candidaţii rămaşi în concurs vor susţine următoarea probă – verificarea raţionamentului logic – în ziua de 13 septembrie. Ultimul hop, şi anume interviul, va avea loc în perioada 5-13 octombrie. Toţi cei 3167 de absolvenţi de drept care s-au înscris iniţial la admitere se „bat” pentru 70 de posturi de judecător şi 70 de posturi de procuror de la instanţele şi parchetele din toată ţara.

C. MIRCEA

Articolul precedentACTUALIZARE FOTOGRAFII NOI Se întâmplă acum la Bicaz: Un simbol este demolat!
Articolul următorMaşină abandonată, plină cu ţigări de contrabandă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.