0:00

Şi primar şi persoană fizică autorizată! ANI l-a declarat incompatibil!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMihai Petria, primar al comunei Tudora (jud. Botoşani) a fost declarat incompatibil, la începutul acestei săptămâni, de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), se menţionează într-un comunicat de presă.

„Se află în stare de incompatibilitate, începând cu data de 20 iunie 2012, întrucât exercită, simultan cu funcția de primar, și calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul PETRIA R. MIHAI PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) și dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003″, se precizează în comunicatul citat.

Mihai Petria a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

ANI consideră că Mihai Petria a încălcat art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcția de primar […] este incompatibilă cu  […] calitatea de comerciant persoană fizică”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentVreme de toamnă: răcoare, ploi, vânt…
Articolul următorMuzeul de Artă Eneolitică Cucuteni şi Cetatea Neamţ, promovate într-o emisiune filatelică
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.