„Muguraşii Mărginenilor” la Zilele satului românesc din Cluj, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În perioada 10 – 12 mai, la Cluj-Napoca a avut loc cea de a III-a ediţie a Festivalului „Zilele satului românesc”, o manifestare care se doreşte a deveni tradiţională şi care este organizată de către Ministerul Turismului şi de către Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România”. În cele trei zile ale acestei veritabile sărbători a ceea ce are satul românesc mai frumos au avut loc parade ale costumelor populare, spectacole folclorice, diferite ateliere tematice susţinute de meşteri populari, degustări de produse alimentare tradiţionale zonei. Printre invitaţii de onoare s-a aflat şi Consiliul judeţean Neamţ, instituţie care a fost reprezentată de către Ansamblul „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, precum şi de membrii formaţiei „Muguraşii Mărginenilor”.

Dedilia Popovici, şef serviciu, completează tabloul manifestării de la Cluj: „Dansatorii şi interpreţii nemţeni s-au aflat într-o companie selectă, alături de colegi de-ai lor din judeţele Alba, Arad, Tulcea, Prahova, Argeş, Bacău, Suceava, Buzău, Sibiu. Satele reprezentative ale anului 2013 sunt Cumpăna din judeţul Constanţa şi Palanca din judeţul Bacău. În 2014, judeţul Neamţ este cel care va găzdui «Ziua satului românesc», ediţia a IV-a”.

 Dansurile şi cântecele din aria etno-folclorică a Moldovei le-au cucerit inimile spectatorilor prezenţi în aşa măsură încât, la plecarea spre Piatra-Neamţ mesagerii folclorului nemţean au primit invitaţia de a se întoarce la sfârşitul acestei săptămâni pe meleaguri clujene, la „Serbările Transilvane”.

„Muguraşii Mărginenilor” la Zilele satului românesc din Cluj, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentÎn prezenţa a peste 100 de preoţi, la Durău: Conferinţe pastorale
Articolul următorBrâul lui Petru Rareş, la Biserica din Poiana Largului