spital lucrari 01

* ca să se extindă UPU a Spitalului Județean și să fie montate barierele pentru parcările cu plată, oamenii cu pickhammere tulbură liniștea bolnavilor

Aparținătorii și pacienții care nu au mai încăput în UPU a SJU Neamț au fost nevoiți să aștepte în praf și zăngănit de pickhammere până le-a venit rândul. Cei mai mulți, pentru a se adăposti, au intrat în sala de la UPU. Unii medici, nemulțumiți de aglomerația creată, i-au îndemnat pe oameni să aștepte pe hol. „Aparținătorii, vă rugăm să mergeți pe hol”, a spus unul din medici. Nicio persoană nu s-a clintit. Pe hol abia se putea respira din cauza prafului iar sunetul pickhammerelor era asurzitor. Muncitorii au făcut un paravan dintr-o folie, dar nu a fost suficient pentru cei, care la 2 pași de muncitori, s-au văzut obligați să se adapteze mediului ostil. „Nu știu ce repară sau strică, dar e groaznic să aștepți în condițiile astea. N-au luat în calcul că în timpul reparațiilor vor fi și oameni pe-aici?”, a întrebat o doamnă nemulțumită care-și aștepta ruda aflată în sala de la UPU. Conducerea spitalului precizează că acum s-a spart un perete pentru accesul în noile săli și că pentru aproximativ 3 săptămâni condițiile de așteptare nu se vor schimba prea mult. „Se extinde UPU. În locul magaziei de haine se va face o sală de mică chirurgie și una pentru ghips. Toate dotările, inclusiv lucrările de construcții vor fi asigurate prin sponsorizări. Sperăm ca în 2-3 săptămâni să terminăm lucrările de acolo”, a dr. Ioan Lazăr, managerul SJU Neamț. Medicii de la UPU spun că extinderea era necesară și că speră să se poată folosi de noul spațiu cât mai curând. „Trebuia să ne extindem pentru că e prea mare îngrămădeala de aici”, a spus medicul Liliana Nicorescu.

Nici în curtea spitalului nu e liniște prea mare. Alte pickhammere, același zgomot. Muncitorii pregătesc locurile pentru montarea barierelor care vor delimita zona de parcare din curtea spitalului. La sfârșitul lunii octombrie conducerea SJU Neamț a anunțat că vor fi montate 3 bariere automate. Tariful anunțat este de 3 lei pe oră, primul sfert de oră fiind netaxabil pentru cei care aduc bolnavi. „Într-o săptămână vor fi montate barierele pentru parcări”, a adăugat dr. Lazăr.

 spital lucrari 02

Marian TEODOROF

1 COMENTARIU

  1. ASA BA PUNETII BARIERE PESTE TOT CA DOAR E PROPRETATE PARTICULARA SI LA FIECARE BARIERA PUNETY TAXATOR CA IN VAMILE VAZDUHULUI CA DACA AJUNGI LA SPITAL DE LA POARTA PANA LA DOCTOR PLATESTI CU VARF SI INDESAT APOI LAZAR ERA DEMIS SE PARE CA ARE PREA MULTE RELATII…. OARE CATE MAI POT RABDA NEMTENII….

Comments are closed.