0:00

Un model pentru colectarea selectivă, în urma unui parteneriat între şcoală şi Rossal Târgu Neamţ, are loc de ceva timp la două instituţii de învăţământ din urbe. Este vorba de Liceul ”Vasile Conta” şi Grădiniţa Nr. 2, ce oferă puterea exemplului întregii comunităţi.

Prof. Emanuel Bălan, director adjunct al Liceului ”Vasile Conta”: ”Avem un protocol încheiat cu cei de la Rossal din toamna anului trecut, prin care cei de la Rossal ne-au adus nişte tomberoane mari pentru carton şi sticlă, iar noi, în şcoală, am cumpărat pubele mici pentru gunoi menajer, pentru sticlă şi hârtie. Am pus astfel de pubele pe fiecare etaj din şcoală, încă din noiembrie anul trecut. Totul decurge normal, copiii au fost învăţaţi să ducă gunoiul în aceste pubele. În sălile de clasă nu mai există coşuri de gunoi. Duc gunoiul direct pe hol, în aceste pubele mici. Femeile de serviciu duc aceste pubele şi le răstoarnă în tomberonul cel mare din exteriorul şcolii. Sperăm că şi în celelalte şcoli să fie implementat acest proiect”.

Prof. Eugen Pitrinjel , directorul Școlii Gimnaziale nr. 2 ”Grigore Ghica-Vodă”: ”A venit domnul Florea de la Rossal şi ne-a adus un container lângă grădiniţă, pentru carton şi sticlă. Este un lucru bun, o idee bună. Copiii trebuie învăţaţi de mici cu colectarea selectivă. Acest proiect trebuie continuat şi în perioada liceului”.

Ca urmare a întâlnirii pe care am avut-o anul trecut la sediul Primăriei Târgu Neamţ, conducerea liceului «Vasile Conta» a luat iniţiativa de a colecta selectiv deşeurile reciclabile, iar Rossal le-a pus la dispoziţie gratuit containere pentru colectarea selectivă. Apreciez iniţiativa dumnealor, însă mi-aş dori ca elevii, văzând modelul şcolii, să-l transpună şi în familie sau, de ce nu, chiar şi vecinilor. Mulţumesc conducerii liceului şi şcolii nr. 2. Mi-aş dori ca exemplul lor să fie extins şi la celelalte şcoli din oraş sau chiar la cele din comunele zonei 3”, a declarat Mihail Florea, responsabil Rossal zona 3 Târgu Neamţ. (C.T. STURZU)

Articolul precedentA furat de la Altex, poliția cere sprijin
Articolul următorGripa în Neamț: 33 de cazuri noi, inclusiv copii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari pentru initiativa; copiii trebuie invatati de mici cu reciclarea si colectarea selectiva a deseurilor. O masura asemanatoare a fost luata si la gradinita fiului meu din Piatra Neamt, fiind un proiect al asociatiei de parinti. Au fost instalate pe holuri si in clase, pubele mai mici de acest fel: http://www.cosuri-pubele.ro/cosuri-colectare-selectiva-deseuri-cu-capac-rabatabil-45l.html, care ocupa putin spatiu si sunt usor de folosit de catre copii. Pana acum rezultatele sunt imbucuratoare. Sa speram ca vor prelua aceste modele cat mai multe scoli si gradinite din judet.

Comentariile sunt închise.