pietricica turism

Direcția de Sănătate Publică Neamț a anunțat astăzi, 6 februarie 2019, că primele cazuri de gripă au fost raportate din ultima săptămână de școală: ”În perioada 28 ianuarie – 3 februarie 2019, activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate medie, cu apariția de cazuri sporadice în Neamț. Sunt înregistrate 33 de cazuri de gripă: 1 caz la grupa de vârstă 0-1 an copil internat în spital, 3 cazuri la grupa de vârstă 2-4 ani izolate la domiciliu, 2 cazuri la grupa de vârstă 5-14 ani, 13 cazuri la grupa de vârstă 15-49 de ani, 5 cazuri la grupa de vârstă 50-64 ani și 9 cazuri la grupa de vârstă de peste 65 ani”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

Primele cazuri de gripă la copii au fost raportate în prima săptămână de epidemie declarată de Ministerul Sănătății. Cu toate acestea, de la București nu s-a cerut o raportare distinctă a bolnavilor care provin din comunități școlare, astfel că autoritățile nu știu dacă printre bolnavii cu vârste 15-49 de ani sunt și liceeni: ”Raportarea la Ministerul Sănătății a cazurilor de gripă se face după categorii de vârstă, ca și până acum. Nu ni s-au solicitat date distincte, după declararea epidemiei de gripă”, a precizat dr. Mirela Grădinaru. Dintre cei 33 de bolnavi, 21 au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, 3 la Spitalul Roman și unul la Spitalul Târgu Neamț, cu forme medii de boală, potrivit DSP Neamț.

Numărul de bolnavi cu infecții respiratorii a crescut, săptămâna trecută, fiind raportate 3.395 de cazuri, față de 2.436 în săptămâna precedentă. Numărul cazurilor de pneumonie a crescut cu 120 într-o singură săptămână, ajungând la 693 de bolnavi raportați, dintre care 120 au fost internați. (C.I.)