Medicul stomatolog Andrei Minea a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru introducere în țară, comercializare și deținere în vederea consumului propriu de droguri de risc și mare risc – amfetamină, MDMA, LSD și haşiş.

Tribunalul Neamț a mai stabilit o pedeapsă complementară de 2 ani de zile, referitoare la interzicerea unor drepturi civile, precum și confiscarea drogurilor și a sumei de 8.400 de lei obținute din vânzarea acestora. Sentința pronunțată astăzi, 6 februarie, poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Andrei Minea are 37 de ani și a lucrat, o vreme, în spațiul pus la dispoziție de Primăria Tazlău, cu destinația de cabinet stomatologic. De când are probleme judiciare, lucrează într-o comună din județul Bacău și doar locuiește la Tazlău. Anchetatorii au stabilit că el accesa platforma Dark Net şi efectua comenzi de droguri online.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate la reşedinţa inculpatului, precum şi la un cabinet stomatologic din localitate, unde acesta îşi desfăşura activitatea, au fost găsite şi ridicate mai multe ţiple conţinând un praf pulverulent de culoare albă, 4 doze tip timbre de hârtie, un cântar electronic, două grindere metalice şi 70 punguţe cu sistem de închidere ziplock, ce prezentau urme de materie vegetală”, se arată în comunicatul DIICOT din luna iulie 2018, când s-au făcut perchezițiile. ”De asemenea, au fost identificate şi ridicate mai multe plicuri expediate din străinătate pe numele inculpatului care proveneau de la drogurile introduse în ţară prin intermediul serviciului poştal”.
În timpul anchetei s-a stabilit că medicul solicita cam aceleași cantități de fiecare dată când făcea comandă: până în 40 de grame de amfetamină, 20-30 comprimate ecstasy, 5 timbre impregnate cu LSD şi 10-15 grame haşiş sau canabis. Iar în perioada 2016-2018 a făcut 34 de comenzi. Ceea ce înseamnă că a introdus în țară în total 70-100 timbre impregnate cu LSD, circa 1.020 tablete ecstasy, aproximativ 1.320 grame amfetamină şi 500 grame canabis şi haşiş.
În ziua de 5 iulie, când au avut loc perchezițiile, anchetatorii au ridicat mai multe pliculețe care conțineau amfetamină și cafeină, patru timbre de hârtie, un cântar electronic, două grindere metalice şi 70 de punguţe cu sistem de închidere ziplock, ce prezentau urme de materie vegetală. (C.M.)