0:00

Astăzi, 22 noiembrie, la Ministerul Sănătăţii, are loc o întâlnire între reprezentanții sindicali din Direcţiile de Sănătate Publică din ţară şi conducerea ministerului. Ministrul Alexandru Rafila a declarat pentru un post central de televiziune că anumite nemulțumiri sunt justificate:

Ministrul Rafila spune că anumite nemulţumiri ale sindicaliştilor DSP sunt justificate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO criză economică prin care trece şi România, alături de alte ţări, nu este, poate, cel mai bun moment în care poţi să rezolvi foarte multe revendicări. Au început proteste la Casa Naţională şi Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate. Revendicările dânşilor au fost rezolvate, printr-o lege aprobată în Parlament. Ulterior, angajaţii din DSP-uri şi din cadrul Ministerului Sănătăţii au solicitat un tratament egal. Din acest punct de vedere, eu nu pot să nu înţeleg că revendicările lor sunt bazate pe o chestiune de principiu, pe care trebuie să o înţelegem, respectiv că sistemul de sănătate, fie că discutăm de administrarea sistemului de sănătate, fie că discutăm de asigurările de sănătate, trebuie privit în întregul lui şi, probabil, de aici a plecat nemulţumirea celor din DSP-uri. Până la urmă, decizia a fost luată la nivelul Parlamentului, nu la nivelul Guvernului. A fost vorba de modificarea unei legi, care permite acest lucru. O să încerc să găsim o soluţie care să fie şi raţională şi aplicabilă, în acelaşi timp„.

Despre protestele de la DSP Neamț și cererile angajaților puteți citi mai multe aici și aici.

A.C.

Articolul precedentNoua lege a pensiilor merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare
Articolul următorNeamț. Închisoare cu executare pentru accident cu victimă: șoferul era sub influența alcoolului și nu avea permis
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.