0:00

Ministrul Finanțelor anunță că 4,6 miliarde de lei vor fi alocate pentru mărirea salariilor profesorilor în 2024      , ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUna dintre promisiunile cele mai importante făcute de guvernanți pentru a se încheia greva profesorilor din vara acestui ani a fost majorarea salarială care ar trebui să fie acordată din ianuarie 2024. Săptămâna trecută apăreau informații în spațiul public conform cărora ar fi fost posibil ca, în cazul în care salariile nu ar fi crescut cu 20%, anul 2024 ar putea debuta cu un nou protest al cadrelor didactice.

Situația pare însă că nu va ajunge în acest punct critic. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a anunțat că va fi nevoie de 4,6 miliarde de lei pentru majorarea salariilor din educație. Conform unei analize edupedu.ro, această sumă ar reprezenta o majorare medie de 20% a salariilor personalului din învățământ, ceea ce s-a și cerut prin vocea liderilor sindicali.

Bineînțeles că deocamdată aceste soluții există doar la nivel declarativ, votul final pentru bugetul de stat și al asigurărilor sociale pentru 2024 urmând să fie dat chiar înainte de Crăciun.

Vlad B.

Articolul precedentPeste 1.000 de locuri de muncă pe final de an
Articolul următorAtenție la petarde, se pot aplica amenzi de până la 7.500 lei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.