0:00

Peste 1.000 de locuri de muncă pe final de an, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț anunță că în această săptămână, la nivelul întregului județ sunt disponibile 1.044 de oferte de muncă. Cele mai multe oportunități de angajare sunt în reședința de județ și comunele limitrofe, unde se caută 538 de noi salariați. În zona Roman sunt vacante 352 de locuri de muncă, în timp ce la Târgu Neamț pot găsi un job 154 de persoane.

Chiar dacă majoritatea posturilor vacante din zona Piatra Neamț sunt pentru personal cu studii medii, și licențiații pot găsi de lucru. Sunt libere 23 de funcții, cele mai multe, 17, pentru ingineri specializați în diverse domenii, de la mecanică la construcții. Angajatorii mai au nevoie de un consilier juridic, trei consilieri economiști și doi specialiști, unul în achiziții și altul în marketing. Se mai pot angaja 35 de sudori, precum și 58 de muncitori necalificați. Alte 57 de cereri sunt pentru cei care pot presta ca lăcătuș mecanic. În mute alte ocupații sunt mai puține posturi disponibile.

Din cele 352 de posturi de la Roman, foarte puține sunt pentru personal cu studii superioare, doar câte un post pentru inginer, proiectant inginer instalații, funcționar administrativ sau un specialist pe sănătatea și securitatea în muncă. La polul opus, pentru cei care nu au nici un fel de calificare sunt peste 80 de posturi disponibile. Mai pot găsi de lucru până la finele primei decade din decembrie cei calificați ca agent de securitate, electrician, confecționar sau măcelar și magaziner. La Târgu Neamț nu s-a acoperit postul de bioinginer medical, nici cel de fizician medical, iar alte două job-uri sunt pentru ingineri.

(G.S.)

Articolul precedent8.000 de imobile din Cândeşti vor fi cadastrate gratuit
Articolul următorMinistrul Finanțelor anunță că 4,6 miliarde de lei vor fi alocate pentru mărirea salariilor profesorilor în 2024      
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.