0:00

În judeţul Neamţ se află în derulare 18 contracte pentru lucrări de cadastrare gratuită pentru cetăţeni din comunele: Agapia, Borca, Borlești, Cândești, Dămuc, Dumbrava Roșie, Horia, Moldoveni, Păstrăveni, Petricani, Pipirig, Rediu, Secuieni, Tarcău, Timișești, Trifești, Urecheni și Vânători-Neamț.

În comuna Cândești au fost identificate 7.924 de imobile, cu suprafața totală de 3.794 de hectare, a precizat Valentin Popârda, directorul OCPI Neamţ, în şedinţa Colegiului Prefectural de astăzi, 4 decembrie.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

8.000 de imobile din Cândeşti vor fi cadastrate gratuit, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRezultatele lucrărilor de cadastru general pentru Cândești au fost afișate pe 25 octombrie. Data limită de depunere a contestațiilor este 22 decembrie 2023, iar termenul de soluţionare a acestora este 22 martie 2024.

Lucrările au loc în cadrul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, pentru realizarea lucrărilor din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Angela Croitoru

Articolul precedentGoana după subvenţii pentru angajatori
Articolul următorPeste 1.000 de locuri de muncă pe final de an
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.