eminescu mormantMihai Eminescu este comemorat, la sfârșitul acestei săptămâni, în contextul marcării, pe 15 iunie, a 126 de ani de la moarte, relatează Agerpres. Duminică, la ora 12,00, a fost oficiată o slujbă de pomenire și parastas pentru Mihai Eminescu, la Biserica “Sfântul Gheorghe-Nou”, iar luni, la ora 8,00, va avea loc o procesiune spre mormântul poetului de la Cimitirul Bellu.

“Procesiunea este întregită de elevi, cadre militare, profesori, scriitori, ziariști, vom purta cu noi portretele și cărțile poetului, flori, tricolorul, alte simboluri naționale, toate acestea amintind de străvechea noastră spiritualitate. Cu sprijinul Centrului Cultural al Ministerului de Interne, la mormântul poetului participă Fanfara Jandarmeriei Române, această solemnitate fiind pentru a da onorul cuvenit poetului”, se arată într-un comunicat semnat de președintele Fundației “Ideea Contemporană”, Laurian Stănchescu.

Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850, la Botoșani, și a murit pe 15 iunie 1889, fiind înmormântat în Cimitirul Bellu. (ZCH NEWS)