reclama autocenter

Agenţia Naţională a Medicamentului recomandă medicilor prudenţă în prescrierea unur produse pentru osteoporoză, după ce Comitetul de farmacovigilenţă al Agenţiei Europene a Medicamentului a recomandat suspendarea utilizării acestora, pentru că ar prezenta risc crescut de boli cardiovasculare.

Comitetul de farmacovigilenţă pentru evaluarea riscului a recomandat suspendarea utilizării medicamentelor Protelos/Osseor (ranelat de stronţiu), recomandarea fiind transmisă Comitetului pentru medicamente de uz uman spre analiză în vederea emiterii unei opinii finale, care va fi formulată în perioada 20 – 23 ianuarie 2014, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

“Ministerul a dispus Agenţiei Naţionale a Medicamentului să informeze medicii prescriptori referitor la propunerea Comitetului de farmacovigilenţă şi să le recomande acestora o prudenţă deosebită în raport cu produsul mai sus menţionat, astfel încât siguranţa pacienţilor să nu fie afectată. În momentul în care va fi dată publicităţii decizia finală a Agenţiei Europene a Medicamentului, Ministerul Sănătăţii va lua toate măsurile care se impun”, se mai arată în comunicat.

La sfârşitul lunii aprilie 2013, Agenţia Europeană a Medicamentului informa că a fost recomandată restricţionarea utilizării produselor menţionate, după ce s-a constatat că acestea ar prezenta un risc sporit de boli cardiovasculare. Astfel, s-a recomandat restricţionarea accesului la aceste medicamente pentru pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare şi prescrierea produselor numai pentru tratarea osteoporozei severe cu risc crescut de fractură. (Z.C.H.)

Articolul precedentPrimarii și hârțogăraia de început de an
Articolul următorVineri, la Galeriile “Lascăr Vorel”, Vernisaj Marinela Boicu