Marți 13 la Teatrul Tineretului: Scaunele erau pe drum, dar nu-s plecate din China!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

O veste minunată se răspândise, ieri dimineață, în jurul Teatrului Tineretului. Emoția creștea și punea stăpânire pe colectivul de salariați și prietenii greu încercați ai acestui templu al culturiii naționale. Se aflase că mult comentatele scaune pentru sală, sau măcar o parte din ele, sunt pe drum, urmând să ajungă dintr-un minut într-altul. De fapt, transportul stătea în drum, la intrarea în Piatra Neamț. Eurodidactica, firma furnizoare de mobilier, contractase un transportator local care a uitat de grija obținerii autorizației de la Primărie pentru a ajunge cu TIR-ul în centrul orașului. Îngrijorat, directorul Liviu Timuș mărturisea că abia așteaptă să le vadă montate, chit că sunt neconforme cu destinația artistică, respectiv cele cu mult placaj, găsite prin China (foto 1). Mai departe, aproape că nu îndrăznea să viseze la o nouă ediție de festival.

Puțin după ora 12, camionul trage în curtea teatrului. Odată înlăturată prelata laterală, deziluzia lovește mai tare ca Soarele. Nici urmă de scaune! „Scaunele n-au venit din China. Vin în ultima decadă a lunii august, sunt în termen”, anunță resemnat Liviu Timuș. TIR-ul, mai mult gol (foto 2), conține alte elemente de mobilier printre care 6 seturi pentru cabinele actorilor. Un set este compus din oglindă, masă, scaun și dulap. Dulapurile n-au loc în cabine. Cu 6 seturi achiziționate în deplină conformitate cu proiectul se poate dota doar o cabină mare. În total, la TT sunt 8 cabine, 6 mari și două mici. Ce-au numărat și adunat arh. Smaranda Gâlea și colectivul rămâne un mister necercetat. Tot răul e și spre bine – a fost marți 13, nu sâmbătă 14 după vineri 13.

Revenind la chestiunea scaunelor din sală, după ce ne-am luat gândul de la modele ca la Teatrul „Odeon” din București sau Teatrul „Regina Maria” din Oradea, se conturează și abandonarea acusticienilor profesioniști de la Sibiu, conduși de Marius Joldea. Cu luni în urmă, cu ocazia unei vizite private la Piatra Neamț, confirmaseră că au soluții pentru salvarea acusticii teatrului, însă de atunci nu i-a mai deranjat nimeni în ciuda angajamentelor rostite prin Consiliul județean Neamț.

Marți 13 la Teatrul Tineretului: Scaunele erau pe drum, dar nu-s plecate din China!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Viorel COSMA

Articolul precedentRegizor italian interesat de resuscitarea Cinema “Unirea”
Articolul următorPRM Neamț în faza plângerilor penale

1 COMENTARIU

  1. Din pacate pentru pietreni si pentru acest teatru cu traditie, care a constituit o rampa de lansare pentru multi dintre actorii nostri celebri, reabilitarea cladirii a fost „dirijata” pe mina unor nespecialisti, rezultatele lucrarilor aratind, dupa doi ani si jumatate, ca nici constructorul, nici proiectantul n-au vazut in viata lor un teatru si nici n-au citit in dictionar explicarea cuvintului „reabilitare”. In schimb au stiut sa incaseze o multime de bani pe lucrari de proasta calitate si sa aduca materiale si echipamente ieftine la preturi umflate. Distrugerea acestui edificiu necesita o ancheta la nivel inalt.

Comments are closed.