0:00

Liderii Mişcării Populare poartă discuţii cu primarii PDL Emil Boc, George Scripcaru, Mircea Hava şi Gheorghe Ştefan, pentru a se alătura formaţiunii, prin Fundaţia Mişcarea Populară, au declarat surse politice. Conform surselor citate de mediafax.ro, cei mai importanţi primari ai PDL ar urma să se alăture Mişcării Populare, discuţiile cu aceştia purtându-se în aceste zile.

Este vorba despre primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, primarul muncipiului Alba-Iulia, Mircea Hava, şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. Acestora li se adaugă primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Acesta a declarat, sâmbătă, că este membru în Fundaţia Mişcarea Populară încă din vara anului trecut, dar că nu părăseşte PDL pentru a nu-şi pierde mandatul. Falcă a fost rezervat în a-şi declara public sprijinul pentru PMP, spunând că ştie să facă diferenţa între activitatea sa în fundaţie şi responsabilitatea pe care o are în calitate de preşedinte al PDL Arad. De altfel, nici ceilalţi primari care ar putea sprijini Mişcarea Populară nu vor părăsi PDL, pentru a nu îşi pierde mandatele de edili.

De aceea, discuțiile care se poartă cu aceștia sunt pentru înscrierea lor în fundație. Însă, înscrierea lui Emil Boc, George Scripcaru, Mircea Hava sau Gheorghe Ştefan în Fundaţia Mişcarea Populară ar fi un semnal important pentru ceilalţi membri PDL, mai ales în judeţele acestora, au explicat sursele citate. George Scripcaru, Mircea Hava şi Gheorghe Ştefan sunt şi liderii organizaţiilor judeţene ale PDL din Braşov, Alba şi, respectiv, Neamţ, astfel că odată cu ei ar urma să se orienteze spre Mişcarea Populară mare parte din democrat-liberalii din aceste filiale.

Sâmbătă, la Braşov a avut loc şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL, de la care au lipsit primarul Clujului, Emil Boc, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava. Elena Udrea a anunţat, joia trecută, că a demisionat din PDL şi s-a înscris în Mişcarea Populară. (Z.C.H.)

Articolul precedentBuget aprobat la Piatra Neamț
Articolul următorConstantin Holban, opțiunea PSD pentru CL Roman

2 COMENTARII

  1. alta marie cu aceeasi palarie. toti o apa si-un pamant ori galbeni portocalii sau rosii toti baga la buzunarul personal…greata

  2. P.M.P. cu Stefan, Stoica si gasca lor= P.D.L. Unde este schimbarea? Sa nu uitam ca datorita P.D.L.(cum au guvernat),s-a nascut monstrul U.S.L.

Comentariile sunt închise.