pietricica turism

Numele romașcanului Constantin Holban este aprobat de Biroul Politic al PSD Roman pentru a ocupa fotoliul de consilier local, asta după ce colegul său – Eugen Păuleț, și-a înaintat demisia din funcția de ales local. Documentul oficial a ajuns, ieri, la Primăria Roman, însă lucrurile nu stau tocmai așa din punct de vedere legal. Asta deoarece Holban este ales pe lista USL Neamț, iar aprobarea sa trebuie să vină de la USL Neamț. Constantin Holban a mai fost consilier local în mandatul trecut, pentru circa 2 ani.

Totuși, pe lista USL mai figurează numele lui Vlad Ciurea, actual inspector șef la OPC Neamț, funcție incompatibilă cu cea politică, urmat de numele lui Ilie Boca, actual director al Colegiul Tehnic „Danubiana”. Acesta din urmă, conform informațiilor deținute, ar urma să ocupe funcția de director adjunct al Liceului cu Program Sportiv Roman.

“Problema” lui Constantin Holban pentru USL nu este că aceea că a deținut funcția de ofițer de stat major și este pensionar, ci că face parte din Biroul de Consiliere pentru Cetățeni, un proiect al Asociației Contjur, al cărei nume este legat de cel al viceprimarului Lucian Micu, acum în UNPR, mâna dreaptă a primarului Laurențiu Leoreanu, încă PDL-ist. (C.M.)