Merge o dumă prin premărie, dar mai ales pren consiliul local, precum că unul din conselierii locali pă persoană fizică va trebui să sară la fileu ca să nu treacă mingea trasă de dom prifect, pus pe eradicat incompatibiliatea prin hârtii care trimit la vatră pe cei atinși de filoxeră. Că tot duma asta zice că onorabilul conselier ar fi în postura jenibilă de incompa… (restu știți dmneavoastră), dovada fiind o țidulă tremisă de dom premare de la noi (să trăiți cu rășpect!) în care este gratulat la introducere cu ambele calități recunoscute ofițial. Acuma, noi ne mirăm foarte, pentru că nu credem că odată cu lansarea epidemiei de incompa … (faceți ca la precedenta) ar fi trebuit de controlat legea mai la rigoare și de luat măsuri. Dar, dacă problemurile curente sunt obeze ca volum, e greu de făcut așa ceva. Deci, vorbim de neglijenție.

 De când doamna Nuți s-o pricopsit cu al doilea divorț, ultimul fiind de pedeleu, premari din același partid den județ se uită cu un ochi la teveu și cu unu la dom șăf de la Piatra, să vază ce zice și ce semne dă. Că o seamă de voci zice că s-o săturat să fie la mâna lui partidu și partidu să-i verse la pesedeu, de parcă ar fi clăcași ori la munca cu ziua. Acuma, ce-i drept de la dom Gigi nu vine nici un semnal, că mnealui se simte bine la organism și vrea să mai steie așa, că este curtat ba de unu ba de altu, bașca o seamă îl ghâdilă la corason cu trandafirii din sigla partidului sub formă de voturi și bugete, doar – doar s-o îndupleca și-o bate mâna cu ei. Cumătru zice că premarii, nu la dom Gigi ar trebui să se uite, ci la capitală, că peștele de la cap se strică și după cum se vede o cam început, bașca că și dom premare Gigi se uită și el la festivalul de demisii și așteaptă și mnealui să-i deie cineva obligatoriu dreapta. Așa că răbdare și tutune, zice cumătru cu perciunii până la genunchi (că i-o mai tăiat să nu-l încurce la mers).

 După ce-o dat frigu ăsta, de-o înghețat microbii la o seamă, prin unele conduceri dă partid o aprins spirite și s-o dezgropat lopețile de gâlceavă. Nu mai departe la peneleu, ne zice un șpionete cu dinți de aur, că după ce menistru Fene de la Iași o intrat la zdup, scaunu junelui șăf de la peneleu de la noi se cam clatină. Alte surse bărboase zice că opozanți lui conu Dorinel fac joc de gleznă și caută un șăf nou, că acu e momentu, mai cu seamă că sunt destui trași pe tușă de dom depotat, care vrea să se aburce din nou la socotelile partidului. Acuma, ce-și face partidu cu oamenii lui se știe ce înseamnă, dar ce e mai interesant, conselierea în materie de cadre de nădejde se întinde până la Bruxelles la doamna Norica, despre care știm că este liberală până la nivel de cromozomi și aprigă ca un gheneral de oști. Cum o fi știind mneaei cum curge Cuejdiul și mai cu seamă cu ce se mănâncă liberalii între ei la noi rămâne de văzut, dar parcă am pune rămășag că o să tragă o fugă pân-la Paști până aici și-o s-o întrebăm direct cum face de ține săgeata erectă spre deosebire de alți membri la care atârnă cu grație.

Articolul precedentConstantin Holban, opțiunea PSD pentru CL Roman
Articolul următorA încetat din viaţă consilierul judeţean Ioan Spiridonescu