0:00

Librărie europeană la Târgu-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Sâmbătă, 11 octombrie, la ora 11, la Târgu-Neamț, va avea loc deschiderea oficială a Librăriei „Ion Creangă”, o librărie ce se ridică la standarde europene, atât prin design, cât și prin serviciile și ofertele pe care le oferă iubitorilor de cărți. Noua librărie este situată pe bd. Ștefan cel Mare și a apărut ca urmare a inițiativei președintelui Cooperației din Târgu-Neamț, nimeni altul decât Gavril Florescu. Librăria „Ion Creangă” se dorește o locație inedită pentru iubitorii de cărți, care vor putea servi o cafea sau un ceai, dar va găzdui la parter și rechizite și manuale școlare. La inaugurarea de sâmbătă printre invitații de seamă se regăsesc prefectul Vlad Angheluță, primarul Daniel Harpa, profesori de limba română de la școlile din oraș și un preot care va oficia o slujbă religioasă.

În aceeași zi, scriitorul Adrian Alui Gheorghe își va lansa două cărți, respectiv „Laika” și „Urma”. Gavriel Florescu, părintele acestei noi librării din Târgu-Neamț, ne-a mărturisit că scriitorul Adrian Alui Gheorghe va avea un spațiu personalizat în incinta librăriei, ce se va numi „Raftul lui Adrian”, în care se vor regăsi cărțile directorului Bibliotecii Județene.

Primarul Daniel Harpa a ținut să precizeze că este bucuros de faptul că în orașul pe care-l păstorește se deschid și librării, nu numai baruri și cazinouri. „Îl felicit pe domnul Florescu pentru această idee de a deschide o librărie cum nu cred că există în județul Neamț. Chiar dacă la prima vedere pare o idee nebună, ca în aceste vremuri să te gândești să vinzi cărți, eu sunt sigur că este o idee frumoasă care va da roade și care vine și în sprijinul profesorilor, elevilor, cât și a celor care iubesc cărțile. Orașul nostru se poate mândri de azi înainte că avem cea mai frumoasă librărie din județ”, a declarat edilul.

Și târgnemțenii sunt încântați de ideea deschiderii unei noi librării chiar în buricul târgului. „Este minunat că se mai deschid și astfel de locații, nu numai crâșme. Sper să meargă și să țină o sută de ani”, ne spune o doamnă respectabilă. „La prima vedere pare o investiție riscantă, dar cred că era binevenită o librărie la noi în oraș cum e aceasta. Chiar m-am uitat pe din afară și arată foarte frumos înăuntru”, ne spune un domn la vreo 45 de ani. „Nu știu câți or să vină să cumpere cărți, în aceste timpuri când nu sunt bani pentru pâine. Însă ideea nu e rea și sper ca măcar profesorii și cei în vârstă să cumpere cărți. Tineretul nu știu dacă o să se înghesuie, cât timp sunt atâtea baruri prin oraș. Însă mai sunt și tineri cărora le place să citească”, ne spune și un tânăr de 27 de ani.

Întâmplător sau nu, noua locație a librăriei se află pe locul unde înainte funcționa un cazinou. (C.T. STURZU)

Articolul precedentCondamnat la închisoare, Fărcășanu are la ”păstrare” funcție de director
Articolul următorCalendar (10-16 octombrie 2014)