Medicii de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Neamț s-au confruntat, în acest sfârșit de săptămână, cu un caz mai puțin obișnuit. Un bărbat de 21 de ani, din Roznov, aflat în arest preventiv, a ajuns la spital după ce a înghițit o coadă de lingură. Probabil, tânjind după viața „de afară”, fie ea văzută și de pe un pat de spital, tânărul a găsit această metodă, cel puțin ciudată, pe care a speculat-o de îndată ce i-a fost adusă mâncarea.

„Când a ajuns la noi, bărbatul era în stare stabilă. Faptul că a înghițit respectivul corp nu i-a pus nici măcar o clipă viața în pericol. Ce o fi fost în mintea lui de a făcut așa ceva, nu știm. În urma investigațiilor care i s-au făcut, corpul străin i-a fost descoperit în tractul digestiv, motiv pentru care bărbatul a fost trimis la secția Chirurgie”, ne-a declarat dr. Cristinel Păsălău, șeful Unității de Primire Urgențe a SJU Neamț.

Gestul la care a recurs tânărul n-a făcut decât să îi complice și mai mult situația, în sensul că împotriva lui a fost deschis încă un dosar de cercetare. Tânărul de 21 de ani a ajuns vineri, 7 februarie, în arestul preventiv al IPJ Neamț, fiind cercetat pentru tâlhărie. La „meniul” servit în regim restrictiv, acesta a „suplimentat” porția de hrană cu o coadă de lingură. Vizita la Spitalul Județean Neamț n-a ținut decât o noapte, roznoveanul fiind adus la IPJ, a doua zi, în 8 februarie. Mai mult decât atât, polițiștii spun că bărbatul este cercetat, potrivit legii, pentru „interdicția de autoagresiune în orice mod și prin orice mijloace”. Despre deteriorarea „bunurilor” Poliției sau despre „tentativa de furt”, nu s-a pomenit, încă, nimic. (A.S.; M.T.)