tg apa serv

Luni, 10 ianuarie, în Sala de ședințe a Primăriei Târgu-Neamț s-a semnat contractul CL 3 – Alimentare cu apă și rețele de canalizare în Aglomerarea Târgu-Neamț, între Compania Județeană Apa Serv și Primăria Târgu-Neamț. Contractul face parte din proiectul major „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Neamț”, cofinanțat din Fondul de Coeziune și a fost atribuit ofertantului Ludwing Pffeiffer Hoch-Tiefbau GmbH&Co.KG. La semnarea contractului au fost prezenți directorul general Ionuț Dughir, reprezentantul constructorului, primarul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humulescu, subprefectul Vlad Angheluță, Ioan Păcală, directorul tehnic Apa Serv, Adriana Petraru, primarul comunei Vânători Neamț și reprezentanți ai Consiliului Județean. A lipsit Iftime Petrariu, comisar șef la Garda de Mediu Neamț.

„După multe contestații, reușim azi să semnăm acest contract. Felicit firma constructoare și sunt sigur că va finaliza lucrările în cele 20 de luni cât durează contractul. Acest contract va aduce orașului Târgu-Neamț locuri de muncă și investiții”, a declarat Ionuţ Dughir, directorul general Apa Serv.

„Bine ați venit la noi cu această investiție pe care am așteptat-o de mult. În sfârșit beneficiem de acest proiect și sunt sigur că vom colabora bine, astfel încât cetățenii din Târgu-Neamț să beneficieze de această investiție importantă. Mulțumesc Consiliului Județean și companiei Apa Serv pentru colaborare”, a precizat şi primarul Daniel Harpa.

Obiectivul acestui contract îl constituie executarea de lucrări la rețeaua de alimentare cu apă și la rețeaua de canalizare din Târgu-Neamț și la cea din Vânători-Neamţ. Concret, în cadrul contractului, se vor desfășura următoarele lucrări: în Târgu-Neamț se va extinde rețeaua de apă potabilă cu aproximativ 2,6 kilometri pe 11 străzi, reabilitarea rezervoarelor Cetate, Batalion și conectarea acestora la sistemul de monitorizare SCADA, reabilitarea stației de pompare Pometea și conectarea acesteia la sistemul de monitorizare SCADA, extinderea rețelei de canalizare cu aproape 20 de km pe 37 de străzi, constituirea a cinci stații de pompare ape uzate și conectarea acestora la sistemul de monitorizare SCADA. În Vânători-Neamț se va extinde rețeaua de canalizare cu aproximativ 24,3 kilometri pe 30 de străzi, construirea a opt stații de pompare ape uzate și conectarea acestora la sistemul de monitorizare SCADA.

Şi Adriana Petraru, primarul comunei Vânători s-a arătat bucuroasă de acest proiect. „Mă bucur că am putut fi și eu parte din acest proiect de care va beneficia satul Vânători. Felicit pe toți și sperăm la o colaborare cât mai bună”.

Contractul de încheie pe o perioadă de 20 de luni, iar valoarea lui este de 47.995.043,17 lei, fără TVA, având drept surse de finanțare 79,14% fonduri europene și 20,86% cofinanțare națională.

Ciprian Traian STURZU